<3 Bim-bim <3

Tiden går snabbt du är snart 7 år, dina första steg kommer jag ihåg, vägrade inse att du kunde gå helt själv, faster följde efter dig vart du än gick, lämnade inte dig med en enda blick, följde dina steg & såg din pappa så glad, hur kan ett litet barn göra hela livet så himla underbart jag e glad att din mamma gjorde detta val, för utan dig skulle livet vara knas, du öppnar hela himlen, & allt de mörka försvinner av ditt skratt, du e våran ögonsten livets lilla skatt, du har allt man kan önska sig & lite där till, om du behöver nått så vet du vart jag finns, Albin familjens egna lilla prins första gången din mamma satte dig i min famn, jag visste redan då jag låter döden möta mig innan jag släpper din hand jag kände mitt hjärta smälta, visste redan då att jag kommer älska dig mer än livet kan någon förstå, bara för att se dig glad så ger jag vad som helst, du ska få hela värden för du e den jag älskar mest, om du har problem så finns jag här brevid, bygger upp din lycka som en stor pyramid, stressa aldrig du har gott om tid, håll dig på rätta vägen o akta dig för krig, jag ger dig kärlek & lycka & diciplin med, försöker vara tuff men jag smälter när jag ser dig le som jag alltid säger du är min betydels i ordet kärlek, å det är faktiskt sant, för jag å din familj älskar dig högst av allt. Dina ögon av kristall, dom e så fina, och om man tittar efter ser dom exakt ut som mina,  det gör ingenting om du förlorar ibland och man får gråta, du får om du kan, ute i världen kommer folk göra dig arg, kommer göra dig glad, men stanna aldrig hos nån som ställer massa krav, håll huvudet högt om du känner dig svag och glöm inte bort att du har alltid pappa & mamma, du e beviset på att drömmar kan bli sanna.
Älskar dej för allt du är Albin, vill inte vara utan dej...!! (L)

Perfekt !

Nu har jag precis fått höra det igen: Att jag är perfekt. Jag är så himla trött på det där tjatet om hur perfekt jag är och hur perfekt mitt liv är. När ska folk omkring mig fatta att jag inte är perfekt? Hur många gånger ska ajg behöva skrika det ut i luften, hur många gånger ska jag behöva skrika det i era ansikten ? Jag är INTE perfekt. Jag är långt ifrån perfekt. Jag skulle inte vilja vara perfekt. Ingen har någonsin varit perfekt å ingen kommer någonsin att bli perfekt. Så varför skulle jag vara det? Jag har inte allt och jag är inte allt, jag tar inte perfekt som en komplimangt utan som ett nederlag. Jag får jätte stor press på mig och det pallar inte mitt sinne. Jag hatar att bli kallad perfekt, varenda dag blir jag kallad perfekt, och min största fråga är varför ? Varje gång någon kallar mej perfekt så svarar jag samma sak, men istället för att lägga av så svarar folket: nej men du är så nära man kan bli. Jag tar det som att de ser mej som nått jag inte är. Som någon slags docka som ser/är/tänker/gör som bara en ängel skulle göra. När ska folk fatta att jag bara är en människa av kött å blod precis som alla andra. Jag är inte osårbar eller okrossbar på något sätt ! Men folk tror det och sätter jätte hög press på att jag alltid ska göra som det som förväntas.

Tror du att mitt liv är perfekt?
Skulle du vilja byta och vara i min sits?
Skulle du vilja leva mitt liv ?
Varför lägger folk mig i ett eget fack hela tiden?
"Jo du är sån! Alla andra är sånna!"
Jag är inte så perfekt som jag verkar, jag är inte så bra å så oskyldig som jag verkar. Så varför blir jag andras förebilder och varför sitter folk å tigger om att få bli som jag? Varken jag eller någon annan har ALLT!


Pengars värde

Jag satt precis och pratade med en kompis över msn, och hon berättade att hon hade vart ute i skogen hela dagen och planterat granar. Vilket tydligen var ohyggligt tråkigt, men som hon sa: "Tänk vad folk gör för pengar" . Och efter att ha funderat en stund. Visst de är sant ! Folk är som besatta över dessa mynt för att inte tala om pappers-lapparna. Vad är det som gör dem så eftertraktade? Men i dagens samhälle visst det är inte något konsigt att vi är som vi är med pengar. Ingenting är graits längre! Luften ? Är den gratis? Kankse men till vilket pris ? Tror du verkligen att den är nyttig för din hals? luften som förstör kroppen visst kan man säga att den är gratis i ekonomiväg, men som sagt till vilket pris. Är den värd att andas när den förstör oss både inni- och ute- från?
Nu får man snart betala för att kunna andas rent. Blir det någonsin bättre eller är det redan försent?
För vem kan segla utan vinden och vem kan skrika utan luft ? Vem kan hata utan ångest och vem kan älska utan lust?


Kapitalism ? Varför så himla viktigt? Och varför livsavgörande? varför kostar tex. mat pengar . vi behöver mat för att överleva, borde inte den vara gratis, precis som luften. Kläder? visst också bra att ha, men itne livsavgörande.

Jag har en del synpunkter på saker som rör oss alla som bor i det svenska samhället, men jag tycker att alla borde ha rätt till någon form av kapitalism. Å jag har starka åsikter om invandrare och svensk politik. Nej jag tycker inte att alla männsikor har samma värde, det tycker jag itne. Men nån gång i framitden så vill jag att det ska vara så, att ingen behöver kämpa för att vara lika högt uppsatt som någon annan, men så långt tror jag faktist inte att männsikan någon gång kommer att komma i sin utveckling. även om jag innerligt hoppas på det.


Allt jag kan önska mig ?

Ser du flickan i mej , med allt hon kan önska sig (?) Hon kan få pärlor och guld , letar hon lite är skattgömman full. Se dej omkring en gång till , visst , hon har allt , allt hon vill . Jag har saker som får dig att undra , om jag någonsin kan drömma om mer . Men vaddå ? Jag vill ha någonting mer , Jag vill vara med bland männsikor. Å jag vill se , jag vill se dom dansa , höra som skvallra Jag är bara jag , so this is me . Det finns saker jag har , saker jag ger , mina slags gåvor Men för varje sak så är de något annat jag inte har , och för varje personlig (de ni anser) gåva är det nått jag inte kan eller klarar av . Folk tittar på mig , och ser mig som flickan med allt . Det finns saker därute som jag jätte gärna skulle vilja göra , kunna klara av eller ha . I am just a girl , dont forget i never have the chance to be been a child . Men jag klarar mej , jag lever , och är glad för det jag har . Men vad är det jag saknar ? Så sluta upp nu med att säga att jag är så speciell , att jag har DET . Jag är inte mer speciell en någon annan , det finns kanske fler som både dej å mej . Men bara EN dej och mej . Vi är alla unika . Glöm inte det

Bränna dina förbannade lögner

Jag ska bränna dina lögner
Ska hälla dina så kallade känslor över dem,
Tända på med dina ord
Orden som bränner i själen
Lögnerna som sårar och bedrar
Jag som hela tiden trodde att du var så bra
Jag ska fimpa askan över dina idiot-vänner
Jag vill skjuta ock krossa dig för alla gånger du har skadat mej
Att bränna dina lögner hjälper det verkligen mig ?
Kanske för stunden men det är ristat i hjärtat
Lika ristat som ärren på mina armar
Hatar dig för det du utsätter mig för
Älskar dig för det du visade och var för mig
Varför ljög du ? Varför bedrar du ?
Varför såg inte jag tidigare hur det egentligen var ?
Din svartsjuka genomtränger mig
Dina ord borrar hål i allt jag har byggt upp
Muren som skyddar mig från det onda,
Du förstör min mur, du förstör mig
Orden du skrek i mig har fått mig att förstå
Att det inte är som det verkar, att det inte är som det ser ut
Du är inte den jag trodde, inte den jag ville
Jag ska bränna dina förbannade lögner
Ska hälla dina så kallade känslor över dem
Och tända på med dina jävla ord
Orden som bränner i själen..




4 Juni -06 Jannike Persson

Mamma !

Mother, you're always around
Let me tell you, you're the only one
Mother, when I see that look in your eye
I know you're the only one
And you make my world go round


Mamma ? Du finns alltid den som finns där ! Och jag behöver dej mer äv vad jag behöver nått annat, du inte bara min mamma utan min bästa vän. Jag har mitt liv att tacka dig, det senaste året som har gått har vart helt underbart ! Å jag skulle aldrig ha fått uppleva det om det inte var för dej, om inte du hade funnits där. om inte du hade velat att allt skulle bli bra. Jag beundrar dej mamma för ditt mod och för din förmåga att aldrig ge upp ! Att du ställde upp för mig till 120 % är värt mer än guld i mina ögon, jag älskar dig så fruktanvärt mycket mamma! Jag är så glad att du har gjort mig till den jag är idag, så glad att du har format mig såhär. Jag är ingen ängel å jag gör också fel det vet jag också, men det som jag är stolt över är att du har lärt mig att stå för det jag gör, visst jag gör fel, men jag står för det. Jag gör bra saker å jag står för det! Och det har jag fått från dig å din uppfostran att alltid vara rak och ärlig att alltid kunna stå för mina ord å mina handligar. vart hade jag stått idag om itne du fanns ? Min dröm är att få bli en underbar männsika å att kunna göra andra lyckliga, att se dom som står mig nära skratta att bara prata dem höra , till och med att se dem gråta betyder mer än allt i världen för mig. hade de inte vart för dej mamma hade jag inte kunnat moga så pass mycket som jag faktist gjort efter det som hände för ett år sedan, och därför är det det värsta och det bästa som hänt mig. Jag skulle inte för vilja gå igenom det en gång till, men jag har lärt mig fruktansvärt mycket på det. Jag skulle itne vilja göra det ogjort, även om jag är märkt för livet!! men ja vill inte ta bort det som har hänt, nu vet jag vart jag står i samhället och hur jag ska hantera mig själv. jag lärde inte bara känna dej mamma, utan också mig själv. vilket är värt guld i mig. Jag skulle vilja vara precis som du, du är det som får mig att se en ljusare dag imorron ! jag älskar dig mer än livet mamma ! Jag gör allt å lite till för att se dej glad ! Och går genom elden för att behålla det vi har byggt upp.
Tack mamma för att du finns!!!!!!!!


Mörkret hugrar

I mörkrets mörker lever endast drömmarna.
I ett trångt rum där mörkret härskar.
I ett rum där väggarna har tystnadsplikt.
Där endast jag känner till tårarnas hemligheter.
Där solens skönhet inte längre existerar.
Där mörkret hungrar efter frihet.
Där finns hoppet om en ny Morgondag.
Livets sanning.
Livets ord.
Jag älskar Dig  


Jannike Persson
26 juni –06


Hej igen allihopa ! Jag var väldigt sugen på en förnying så här kommer den, nu börjar jag skriva blogg igen, och har raderat alla gamla inlägg och istället kommer nya fräscha inlägg, så fortsätt läs helt enkelt !
// Jannike

RSS 2.0