30 nov 09

sedär ja hyran betald och månaden snart slut.
pissigt humör idag , dont know why.
cpont i kroppen och har sovit sönder hela helgen.
och inte alls pepp på skolan.  är pepp på bebismys å film å TIIIIN hela dagen. fuckiing God I long thursday!


i need a lot of ebba tonight !


har iaf haft en go helg-. slöat södner å sovit till tolv både lör å sön.. hemskt.

27/11 09

I tried being reasonable, I didn´t like it!


26/11 09

bakat bröd å varit ute å gått nu på morgonen, nu är de katten gustav som gäller å sen väntar kyckligpaj å ännu fler promenader. sweet.

behöver tvätta , plocka och dammsuga. ser ut som fan.

svar till kommentar

kommentar: Anonym om 23/11 09:
Grattis till lägenheten. Äntligen blev du självständig. Pussa oliver från oss


svar: hejhej å tacktack men vet inte vem du är eftersom du kommenterat aonymt !;)

23/11 09

Skolan nu . var uppe med oliver på dagis sen skulle jag itll dialect men upptäckte när jag var där att klockan var för lite för att de skulle vara öppet så jag åkte till farmor åfarfar en stund.

sen till dialect.
Dialect: jag behöver nog skicka iväg den här
Jag: NEJ de kan du inte för jag måste fan skörda min farm jag är på level 14! 
Dialect: Coolt... aja jag behåller den här en timme då.

se åkte jag til lstan å skulle hinna köpa en madrass till olli innan skolan började, gick inte så bra efter som ajg inte vet hur lång hans säng är 2 m eller 1.90 hmm..
de blev iaf nya glas eftersom vi slår sönder alla hemma och tabletter som ser ut som skinn för att skydda bordet mot en vild tvåårings hantering..

skolan nu ska svara på fjorton frågor. usch vill hem.
bebismys film och Tiiin(klementin)
nu nu nu ja tack

22/11 09

detta inlägg är lösenordsskyddat

http://ankidahlstrom.blogg.se/privat/?tmp=22195222

svar till komentar

Leine om 19/11 09:
får vi tillbaka vårat då




japp de e i förrådet :)

20/9 09

vart uppe hos mamma å pappa till elva eller nått igår kväll sen vart de frukost där kl 9. pigga å glada lilla fam. persson vart där å harvart där tills för en timme sen.

oliver sov i tre å en halvtimme på lunch och är fortfarande vaken. vid halv elva ska han va i säng!klart slut!
kollar på racerbilen rorri och har kastat raggsockar till varandra i en halv timme. haha.
gött med lättroade barn.

21/9 09

In our silence
Looking in your eyes
I hear words you don't need to say
Just hold on baby
'Cause it's reason-I'm prayin'





19/11 09

det harhänt helt sjukt mkt idag. först imorse var vi ute å ghick å sprang på grannen å hennes unge i förrådet så dom följde med oss å vi gick å fikade å grejjer. sen när vi kom hem så skulle olli sova en stund inna nutevecklingssamtalet på dagis.
han sov i ca 40 min sen väckte jag honom å tog med honom till banken för att ta ut lite pengar.
åkte till dagis på utvecklignssamtal, de gick bra. de sa att han var livlig älskar att sjunga.
att han gar rätt hett temperament men aldrig slåss med barnen. att han funkar bra ihop med alla å leker med allt.
de gick bra tycker jag.
sen åkte vi hem å skulle laga mat å oturligtnog skulle olli lägg ahanden på en varmplatta. så fick spola med kallvatten å olli vart jätte ledsen och skrek i 40 minuter och använde inte handen så de blev till vårdcentralen efter sjukvårdsupplysningens rekommendation.
där va de huuur mkt folk som helst efter som vaccinering genomförs. folk köa i en å en halv timme ..:S
vi fick komai n in efter en stund å de löste sig fint med salva å grejjer.
sen åkte vi hem och oliver somnade på soffan helt utslagen.
sen kom farmor åfar far å vi åkte å hämta mitt nya köksbord! sen stannade dom här å frack lite kaffe å så, mysigt!

efter det kom sandra en snabbis, sen kom ebba med familj hit å åkte vid halv tio då hade oliver fortfarnade inte somnat. nyduschad jannike ska nu sova efter en mkt händelserik dag!:)

18/11 09

sitter i skolan nu . har frisörlektion å har fixat ögonbrynen. väntar på curryburry som ska få göra inpackning på mej nu.. segooo..
lala uttråkad.
fick för mej igår att sätta i färgade slingor i håret så just nu har jag turkosa , lila å rosa slilngor i huvvet haha.
ebba: JANNIKE DU SER UT SOM FEM ÅR!!
Haha.

blir nog besök hos mor å far i eftermiddag, var ett tag sen vi träffade dom nu.

ger upp bloggen ett tag . igen.

16/11 09

igår vaknade olli tre så gårdagen var fett med trött å massa huvudvärk, men som tur var kom jönsson och räddade dagen. Gött.
jag har blivit en huslig mor sen ett par veckor tillbaka i lördags bakade jag "chokladbollar", pepparkakskola, chokladkakor och bröd. Sweeet jannike!

ska btw på utvecklingsamtal på dagis på torsdag haha lite sköj, får se om han sköter sig...

ingen inspiration(STAVNING?!) ciao

10/11 09 från sthlm ;)

http://www.respektlivet.nu/web/abort_en_konflikt_mellan_manga_parter.aspx


I ett samtal med Helena D’Arcy berättade sedan Jannike Persson om sitt liv när hon som 15-åring blev gravid och om bemötandet i sjukvården och samhället. Lyssna på samtalet >> Idag är hon stolt mor till tvåårige sonen Oliver.

Jannike berättade att hon för tre år sedan under två veckor hade ont i magen och därför till slut blev undersökt på akuten. Läkaren kunde inte fastställa något fel, och bad henne att ringa till kvinnokliniken nästa dag för vidare undersökning. Jannike var orolig för att hon skulle få vänta i fem-sex veckor med magont innan hon skulle få en tid för undersökning, och på hennes begäran gjordes ett graviditetstest på akutmottagningen. Testet var positivt, och läkaren tyckte att Jannikes tillstånd var akut, och hon fick utan problem en akuttid på kvinnokliniken morgonen därpå.

På kvinnokliniken gjordes en ultraljudsundersökning för att fastställa graviditeten och sedan ombads hon att gå ut till receptionen och boka en tid för abort. Jannike undrade vad som skulle hända om hon inte ville ha en abort, och hennes mor, som var med vid undersökningen, sade att de kunde fundera över saken hemma. Sju dagar senare, när hon hade fått en ny tid på kvinnokliniken, slog Jannike fast för personalen att hon ville behålla barnet.

Jannike var från början säkert på att hon ville behålla barnet, därför att abort under hela hennes uppfostran har ansetts vara fel. När Jannike hade bestämt sig att hon ville behålla barnet blev föräldrarna trots detta arga, det arrangerades krissamtal på ungdomsmottagningen och hennes far talade inte till henne under flera veckor. Hans inställning mjuknade dock efter en tid, när han såg att Jannike menade allvar.

Jannike hade då varit tillsammans med barnets far i nästan två år och han lovade till en början att stötta hennes beslut. Löftet bröts rätt fort när hon hade bestämt sig, berättade Jannike. Under graviditeten träffades de två emellanåt, men idag träffar Oliver inte alls sin far, då han har fått umgängesförbud.

Vännernas reaktion på graviditeten var enbart förvåning. För att underlätta för unga kvinnor som inte väljer abort, menar Jannike, är det viktigaste att sjukvården bemöter på rätt sätt och inte självklart förutsätter att alla önskar abort. Hon hade velat höra från kvinnokliniken att hon skulle gå hem en vecka och fundera och sedan återkomma med sina tankar för att prata om dem, inte, som det nu hände, att hon skulle gå till receptionen och beställa tid för abort. Med tid att tänka efter skulle kvinnor inte bli överrumplade utan hinna tänka över vad de verkligen vill, påpekade Jannike.

På frågan om varför så pass få unga flickor väljer att behålla barnet om de blir oväntat gravida, svarade Jannike att hon tror att många flickor inte tror på sig själva och att det finns en stor brist på självkänsla bland tonårsflickor i dag. Även hon har som ung mamma många gånger fått höra att hon bara är ett barn. Jannike berättade vidare att hon aldrig har ångrat att hon valde att fullfölja graviditeten, men att midsommaren när hon var gravid och nyårsafton när Oliver var nyfödd var tuffa, när Olivers far och alla hennes vänner ute och festade och hon var ensam kvar hemma. Vid det här laget värdesätter hon inte utekvällar på samma sätt längre.

Hur livet skulle ha blivit utan Oliver har Jannike funderat en hel del över. Hon skulle fylla 14 år när hon träffade Olivers pappa, vilket är rätt tidigt, anser hon. Jannike berättade vidare att han nu umgås med fel folk och att hon också var på väg åt det hållet. Hon tror att hon vid det här laget antingen hade tagit droger eller hade tagit livet av sig om hon inte hade fått Oliver, och därför är hon övertygad om att det finns en mening med att hon blev gravid och att det var meningen att hon skulle behålla Oliver, påpekade Jannike.

Jannike har en hel del att berätta om hur hon som ung mamma bemöts. När hon var höggravid träffade hon en ung man som förhörde sig om Jannike var gift och sedan sade, att om det hade varit i hans hemland hade Jannike blivit stenad. På ett föräldramöte på Olivers dagis tillfrågades hon av en annan pappa om sin ålder, och då kom de fram till att han arbetade på dagiset när Jannike själv gick där, trots att de nu båda är föräldrar. Jannikes klassföreståndare i klass nio försökte få Jannike att förstå att det är svårt att klara sig ekonomiskt när man är ung, ensamstående mamma, och en annan lärare påpekade vem pappan var och det olämpliga i att få barn med honom. Det är främst den sortens kommentarer som Jannike har fått som ung gravid och ung mamma, berättade hon avslutningsvis.


Efter de tre inläggen följde en paneldebatt med intensivt deltagande från publiken. Respekt tackar alla deltagare för intressanta föredrag och personliga berättelser.


8 /11 09

nu var de e tt bra tag sen igen jag skrev något vettigt. eller vettigt å vettigtm en ett riktikgt inlägg då så att säga..
syster fyllde år i fredags så vi var där på kvällen med familjen å åt. mkt trevligt var de faktist haha.
och igår hade vi lite kals för mor å far å syster som fyllt/ska fylla år allihopa nästan samtidigt.
också mkt trevligt.

sen var sandra å c.o här i går kväll och spelade spel, min nybörjartug tog mej till en andra plats..

oliver är heeelt galen häromdagen skulle jag byta byxor så hör jag bara:  PANG OANG PANG( bebis som springer!) "RUUUUUUUUUMPAAAAAAAA!!"

hahaha sen sprang han fram å smiskade mej i rumpan. vad lär ni honom på dagis ? ;)
igår sa han "älskar dej" tillbaka när jag sa de till honom! (L)

jävlar va han växer. nätan ångest över detta.


förövrfigt så går praktiken bra, men behöver mer modeller till nästa vecka!

7/11 09

Välkommen, välkommen hit till vår jord
För glädjen du skänker oss finns inga ord
Det vackraste barnet som sett våran nord
Välkommen, välkommen hit

Välkommen, välkommen älskade vän
Oändlig var längtan tills du fick ditt hem
Ditt skratt är som solen, och gråten som ett regn
Välkommen, välkommen hem

Det händer ibland att tanken står still
Försök förstå ett under som just nu
Och det händer ibland att det blir som man vill
För ingen så underbar som du

Välkommen, välkommen hit till vår jord
För glädjen du skänker oss finns inga ord
Det vackraste barnet som sett våran nord
Välkommen, välkommen hit

3 nov 09

1. Hur gammal är du om fem år? 24 å ett halvt ... :P

2. Vem var den sista du träffade? Farfar

3. Hur lång är du? 161 typ

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Monsters inc med olli imorse..

5. Vem ringde senast? Mamma

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Fuuuuuck - till yasse

7. Vad är helgens planer? Inga planer alls.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? olika.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? gifta

10. När såg du senast din mamma? ojj. typ hundra år sen ??

11. Vilken ögonfärg har du? blå :)

12. När vaknade du idag? halv sex......

13. Har du någon gång hittat en katt? nee?

14. Vilken är din favoritplats? Med familj och vänner

15. Vilken plats föredrar du minst? Ute i ösregnet kanske :P

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? vågar inte ens tänka på det där.
17. Vad skrämde dig om natten som barn? mörker.

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? Oliver och stefan igår morse hahaha
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja...?

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och

21. Sover du med eller utan kläder på dig? inga kommentarer.

22. Hur många kuddar har du i sängen? haha jag är kuddberoende typ 6 små å 3 stora !
23. Hur många landskap har du bott i? Har bara bott i Västra Götaland.
24. Har du någon gång spytt på någon?
nope.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? haha sockar!!!<3

26. Är du social? för social..

27. Vilken är din favoritglass? hmm.

28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? köpa hus ;D
29. Tycker du om kinamat? Yes

30. Tycker du om kaffe? Oja

31. Vad dricker du till frukost? kaffe

32. Sover du på någon särskild sida? vet inte.

33. Kan du spela poker? Nej..

34. Tycker du om att mysa? Självklart!
35. Är du beroendemänniska?
Njae, med vissa saker kanske

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? aa många :D
37. Vill du ha barn? Har ett barn, vill självklart ha fler =)

38. Kan du några andra språk än svenska? skit dåligt med tyska å engelska..
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nope

40. Föredrar du havet eller en pool? hmm. pool har sett "Hajen" för många ggr :P

41. Vad spenderar du helst pengar på? kläder helt klart.
42. Äger du dyrbara smycken? personligt värde? ja

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? kaffe..

45. Vem är den roligaste människan du känner? Hmm.. bra fråga!
46. Välj ett ärr på din kropp? Haha välj ett ärr???

47. Vad har du för ringsignal? kan faktiskt inte med att erkänna detta...
48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? isf har mor min det.

49. Flirtar du mycket? Haha nä, jag behöver inte det!

50. Vart togs din profilbild? hemma hos oss =)
51. Kan du byta olja på bilen? varför skulle jag ens försöka?

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej....

53. Vilken var den senaste boken du läste? inte som andra döttrar.

54. Läser du dagstidningen? ne

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Haha diggar kanske..

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? rix fm??

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? telefonnummer.
59. När var du i kyrkan senast? hmm ett tag sen

60. Vilka personer utmanar du: Alla som läst detta inlägg ;)


2/11 09

november.

livet har återgått till det lite mer normala nu, olli var med farmor å farfar(min) i halmstad över helgen, hämtade honom igår, massa tårar å saknad från mammans sida haha..
haft mys nu på morgonene myst med välling å film å badat badkar. saknat sönder bebis! :)
man vet vad som är något värt dar som denna!

nu tittar han på monsters inc å jag dricker kaffe å väntar på att herrn ska vakna..
skolan ocg fixa praktikplats i eftermiddag sen familjerätten med uppföljning av stödfamiljen!:)

RSS 2.0