mamma || Gravid || <3

Okej, jag har förstått att alla på skolan vet hur det ligger till, istället för att dömma. Lyssna på min historia. Det här är min verkligehet.
Jag blev gravid för exakt 8 veckor sedan och 5 dagar sedan. Otroligt. Helgen hemma hos Robert, går inte in på några detaljer ;)
Jag fick reda på tre veckor senare att jag var gravid. Lika otroligt.
Mina föräldrar och jag var väldigt osams, å roberts mamma stod på deras "sida". Jag var utslängd helgen efter den tisdagen jag fick veta men tillbaka på söndagen. Vi var jätte osams, å de tyckte att det var självklart att jag skulle göra en abort. Jag vägrade.

Abort dödar en liten människa och varje människa, oavsett ålder eller utvecklingsgrad, är oerhört värdefull och lika värdefull som varje annan människa. Varje människa blev till i och med befruktningen och har sitt värde inte utifrån vad hon kan göra, utan enbart utifrån att hon är människa. De allra flesta aborter sker inte därför att kvinnans liv är hotat och därför är de allra flesta aborter en kränkning av det ofödda barnets människovärde. Den som använder ord som ?cellklump? om det ofödda barnet försöker förminska det faktum att det handlar om en människa som dödas i en abort. I själva verket är alla människor mer eller mindre stora ?cellklumpar?, men ingen av oss blir mindre mänsklig (eller värdefull) för det.

Visst varje kvinna har rätt till sin egan kropp. Jo, det har hon. Men ingen har rätt att använda sin kropp så att man skadar eller dödar en annan människas kropp, men det är just vad en abort gör! Kvinnan har rätt till sin kropp, men det ofödda barnet har också rätt till sin! Observera att ?kvinnans rätt till sin kropp? egentligen handlar om ?rätten? att döda det ofödda barnets kropp! Kvinnans rätt är en rätt att få bestämma över liv och död, medan barnets rätt handlar om rätten att överleva. Kvinnans ?rätt till sin kropp? är därför svagare än ?fostrets rätt till sin kropp?. Kvinnans rätt till sin kropp kan endast bli ett utslagsgivande argument för abort när graviditeten innebär livsfara för modern.

man kan redan i graviditets vecka 7 räkna barnets tio fingrar å tio tår.
Enligt mig är abort så fel att jag nog itne ens skulle göra det om det vore så att jag blev våldtagen, det är fortfarande mitt barn, å det är inte barnets fel att dess pappa våldförde sig på mig. Det finns människor mitt ibland oss som blev till genom våldtäkt. Har de ett mindre människovärde? Nej, människovärdet gäller oavsett hur man kommit till. Skulle en sådan människas värde minska ju yngre eller mer beroende hon var? Nej, ålder eller beroendegrad avgör inte människovärdet. Därför menar jag att ett ofött barn som blivit till genom våldtäkt har samma människovärde som alla andra människor. Har svårt att se varför ett oskyldigt ofött barn ska straffas för vad dess fader gjort.

Den här texten går ut till alla nyfikna men framför allt till alla som använder abort som ett previtvmedel, Skäms ! Det är ett liv som går till spillo. Ni tjejer som gjort abort, Skäms ! Det skulle ni tänkt på innan ni belv gravida. Att veta att abort är så vanligt som det är får mig att falla ner på knä och stilla fälla tårar. Ni kan inte värdera en människas värde. Skäms ! //Jannike Persson 8 mars -07

RSS 2.0