DVD å morbror

Idag åkte ja till borås me min faster på morgonen. så gick vi å köpte dvd å så :) gick ju bättre än jag trodde.
å sen skulle vi hem å då skulle jag köra bilen (dock bara på grusvägen men lite stolt är jag)
för jag körde fan i 120 och voltade men fick ordnign på bilden igen å fortsatte köra å sen kom de möte å då stegrade jag med bilen över den andra. å så när ja skulle ner på alla hjulen igen så fick ja värsta sladden å hamnade i dikte, men på nått mirakulöst sätt så gasade jag mej därifrån, med en säker han på ratten

Hahahhaa. nej jag skojjade ! ;) HAHHAHAHAHHAHA. ja e ju rätt skoj :S :P (egenkär eller vad?!)

När ja kom hem så var morbror å hans fru å hennes barn här. å de va ett bra tag sen ja träffade dom så de va mkt trevligt ! dom hade me sig min mobil x)

å bajs att ja inte kan använda den adnra datan, (tangentbordet är jätteborta!)

9 dagar kvar idag.!! frida jag har vart gravid längre än dej! å de e skiiiiiiiiiit. tyck synd om mej? (A)

ångestfyllt

Känslan av att vara otillräcklig, finns det nån värre?
Vaknar om nätterna med ångest å känner mig ensammast i hela världen
Önskar det fanns någon som kunde vara där jämt
Som bara kunde ligga där brevid mig i sängen
Bara för att jag ska få höra någonannans andetag

Jag vet att jag inte är lämnad ensam, jag har min familj å mina vänner
Men ändå känns alla nätter oändligt långa, mörka och fyllda av tankar
Rädsla att andra jag älskar ska dra sig ifrån mig
Det känns nästan som att det är jag som straffas för något jag gjort fel
Straffet är att ligga sömnlös om natten med stark känsla av övergivenhet
Hör ingenting alls när det är som värst, inte ens mina egna flämtningar längre
Bara ligger och längtar till kl 05 då mamma går upp
Då jag slipper vara ensam, för en halvtimme

Bara att få höra någonannan andas
Men jag hör ingenting



gårdagen :)

Igår var jag inne i stan å träffa frida å philip det var jäkligt trevligt fakitst! blir fler gånger! det käns värsta konstigt att gå runt med philip där ibarnvagnen å ha fettomage fortfarande, ska kidnappa han nån dag :D
önskar bara att min sketunge vill titta ut snart med. men meeeen.... bara å vänta. :( :( :( så himla trött på det å på att vara gravid. vill vara egen igen .. :)
var hos bm igår med, bebisen börjar bli fet;) men som skönt var så hade inte jag gått upp nått mer, de va gott. mitt symfusmått har hela tiden legat under den helstreckade randen, nu är den plötsligt över å gå uppåt. det är en tjockis därinne;) haha.

ro utan åror?

tar med öppna armar emot det som är ditt,
kudden vi alltid bråkade om vem som skulle ha.
var är du som alltid stöttade mej?
dina saker som är lämnade till att bara ruttna bort..
tar emot det, tar det till mig..
men det enda jag känner är oduglighet,
känner inte ens saknad längre
bara oduglighet
ror utan mina åror...
vem tog mina åror?!
försvinner? vart?

ro... frid... ro utan åror?!

nej det går inte,
du har begravt mej med öppen mun
bara för att jag ska kunna fortsätta skrika
du har begravt mej med penna och block
för att ord ska fortsätta flöda
men känner inget,
bara oduglighet

får ingen ro, mina åror är borta....

/Jannike Persson 25 september 2007

Min bebis <3

Du har gått 265 fulla dagar av 280
Du är i vecka 38
Du har gått 37 fulla veckor och 6 fulla dagar (v37+6)
Du är i 9:e kalendermånaden
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre
Du har 15 dagar kvar till förlossning


Jag räknar vanligtvis vilken dag jag är inne på, inte vilken jag fullgjort..! Är i vecka 39 imorgon enligt domma siffrorna !
Inte långt kvar.
Shiiiiiit....
Kom denna veckan, snäääääälla bebis ?! :)
Är så trött på att bara vänta... De e dags nu, kom igen.........

"kjejsarsnitt"

Försökte precis kjejsarsnitta mig själv. haha. nej då. jag skulle gå in i min syrras rum, å så va de trångt där. så jag rev mig som faaan på dörrhandtaget på magen. började fan blöda. så nu sitter ja med frusna korvar på magen..

lägger in en bild så alla kan se att de jäkla dörrhandtaget försökte komma in genom naveln :( AAAAAJJJJJJ!!!!!! (kolla inte på mina svullna fingrar !)

surt..

de e riktigt jävla surt att veta att du kan göra vad fan du vill när du vill. medans jag är helt låst för att ta hand om vårat barn.. du springer runt å träffar vem du vill medan jag idag ligger hemma å har skit ont i magen, å väntar på att få hem min medicin. surt surt. att vi inte kan uppelva allt det här tillsammans är jävligt surt..

de enda jag har gjort idag är å legat med vetevärmaren på magen å mått verkligen skit dåligt. sovit rätt mycket med eftersom jag inte kunnat sova inatt, för att jag vart uppe å spytt 2 ggr. ska strax lägga mig igen, mammas å pappas säng <3 den e skönast. gaah får damp på förlossningspersonalen som bara skriver ut fler tabletter. dom hjälper ju ändå inte :S känns inte alls bra.. :S

jag kan inte göra något åt att folk tycker att jag är världens hemskaste människa, du har inte vart som stöd innan, så varför skulle du vara det nu. vill bara vara med på det "roliga" ? å för vems skull vill du vara där?
vem är det som behvöer dej där?

Detta blir inte som jag varken trodde eller hoppades, du gör det inte lätt för varken mej eller dej själv i framtiden. jag har försökt men ingenting hjälper. jag ger upp det nu. slåss inte i motvind längre. det går som det går. hoppas du förstår

Helgen

har avrt med pernilla i helgen. vi var i stan ,alltid lika trevligt. har träffat faster å sådär idag med. också alltid lika trevligt.. jag köpte en as söt mössa ;) och mjukisbyxor så klart. sånna kan man ju inte få för många av. :) Haha :D hittade ett (eller egetlgien två par) as snygga skor... pappa ?! ;)

idag är det 16 dagar kvar till beräknad förlossning. fast ja ska ju som sagt ha minst en vecka innan så :D snaaart ;) Haha. längtar. <3
vill ha ut sketungen nu ;)

Det är inte kul att se henne besviken, du kanske mår gott just nu, men tids nog förstår du, det är för ditt eget bästa. Lägg ner flaskan....

Är det så fruktansvärt det brott jag begått ?

Först vill jag vända mig de tjerer(som jag vet finns där ute) och som nyss fått beskedet att dom är gravida, och har jätte arga föräldrar där hemma. Det är inte alltid så. Det är inte det som  går till mötes i er framtid. När jag fick reda på att jag var gravid fick jag utså ord som "Jag ska tvinga i dej tabletterna, vi gör det när du sover"  och "Du är den mest egoistiska människa på den här jorden".
Men idag? Mina föräldrar glädjs av min graviditet, å att snart få bli mormor å morfar för första gången. En förälder  kommer aldig att "hata" en för evigt. Hur hopplöst det än kan kännas.
jag kan inte säga att jag glömt av det som hände då i början av februari och allt bara var kaos. Men jag är glad att det hände. jag vet att jag inte är egoistisk som behöll mitt barn. Hur skulle jag kunna vara det? även "men tänk på pappan, vet du vilken situation du försätter honom i" var bara vardagsmat. Han vet väl vad han gjorde när han stoppade in den? Och med tanke på att vi då känt varandra i två år så visste han lika väl som jag att jag aldrig skulle kunna göra en abort, för mej räknas även dagen efterpiller som abort. Och ja jag ska erkänna att jag hade såna hemma. Men efter att av ångest spytt två gånger för att jag verkligen inte ville ta pillrena, å jag önskar att jag kunde förklara hur fel det kändes, jag kunde inte "rensa bort" det som jag redan då egentligen visste fanns därinne.
För det ska jag säga er, en graviditet är verkligen inte bara fysiskt. Utan psykiskt. jag var helt säker på redan långt innan jag plussade att jag var gravid, och kunde inte för mitt liv förstå varför testen inte visade något. (jag visste inte då att det var tvunget att ha gått 4 veckor från sista mensen) Efter att jag hade plussat fick jag en akut tid hos KK-kliniken på borås-lasarett. Å när hon gjort ultraljud, och kommit fram till att det inte hade gått 5 veckor ens eftersom de itne såg nått på ul-ljudet så sa hon: "Nu kan du ju gå ut till receptionen å beställa tid för abort"
Är det så det ska vara? att sjukvården menar på att den enda utvägen är abort . Jag kan inte med ord säga hur besviken jag blev av hennes uttalande. och vilka är dom att bedöma att du å du ska göra abort, men du behöver inte beställa tid för det. Förälder är ingen ålder, det är något man är

Under den här tiden när jag fick reda på att jag var gravid och fram tills nu har inte varit den lättaste perioden i mitt liv. verkligen inte! och tro inte att jag många gånger har tänkt på pappa Robert som än idag egetnligen inte vill det här, men jag tänkte och jag trodde av hela mitt hjärta att något vi påbörjat tillsammans även skulle avslutas tillsammans. Och att vi klarar av och reder ut stormarna tillsammans. Jag kunde inte för min själ ens tänka mig att det kanske inte blir så, så länge som vi känt varandra å älskar varandra. Alla löften om att vi alltid skulle vara bästa vänner...
Att det har kunnat bli så fel nu, det käns overkligt. Jag vill inte förstå det!
Visst vissa dagar är det bra! det är det! Men i det stora hela så fungerar vi inte så bra tillsammans som jag tror är nödvändigt. Det får mig att falla ner på knä, gör det omöjligt för mig att se en ljusmorgondag. Jag måster erkänna att allt jag gör, förväntar jag mig få dela med honom. Jag älskar dej robert. det har jag alltid gjort. Och jag måster också erkänna att jag fortfarande hoppas på en framtid för oss.


komvux och frusna pannkakor

JÄÄÄÄVLAR va blond ja kände mig innna idag. ja var på komvux typ. å så var ja på matte lektion.å så frågade ja om ja kunde låna ens miniräknare. mm å så fick ja det. men den va ju cp. jag ändrade massa inställningar å skit å kunde typ inte med å säga att ja inte fatta vart likamedtecknet var. så ja fick lämna tillbaka den å säga: "jag är för blond för den här." å då hade ja fan ändrat allt ! så pinsamt var det! å de va en grupp me bara blattar ja hamnade i (inget illa menat) men de va ju svin pinsamt typ "jag är för svensk för den"
Hahaha ^^
sen mötte ja min gamla lärare som ja haft i engelska. som gått i pension för typ tre år sen.. å han e jätte frisk å gick as fort å sånnt å så när han hälsade så sa jag bara: "jag blir deprimerad du går ju fortare än vad jag gör"

Det var skojjigt ! Å sen så pratade jag lite med blivande farfar Peter som skulle till svenljunga, men som jag tyvärr aldrig hann träffa. nu ska jag lägga mig i sängen och läsa vidare på min bok "inte som andra döttrar"

jag har väldigt ont i magne idag med, efter att ha gått så "långt" så trycker det verkligen på neråt. skit ont !!! vet inte vad det kallas men ont gör det !

Just to make it ok

I always needed time on my own
I never thought I'd need you there when I cried
And the days feel like years when I'm alone

And the bed where you lie Is made up on your side
When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it okay
I miss you I've never felt this way before
Everything that I do Reminds me of you

And the clothes you left
They lie on the floor
And they smell just like you
I love the things that you do
When you walk away I count the steps that you take
Do you see how much I need you right now?

We were made for each other
Out here forever I know we were
And all I ever wanted was for you to know
Everything I do I give my heart and soul I can hardly breathe I need to feel you here with me

The words I need to hear will always get me through the day
And make it ok
I miss you

This days...

den här dagen har vart förjävla trevlig tycker jag. träffat ida massor å sen träffar blivande faster sofie å blivande farmor carina å fikat å sådär ! :) fick ett hätte fitn babygym av grannen i morse med :D de va verkligen fint !:) idag är det 22 dagar kvar till jag har Bf . snart snart .. kommer du se dagens ljus min lilla ängel. snart älskling...
vad som än händer är du skapt av kärlek, det kan inget ändra på. Du är den som får hjärtat att börja slå..

Det värsta är skammen över sig själv.

Hold me, love me. Don't say goodbye. Iam going crazy, i can not turn my back. Now i got to face the fact. I'm sorry.

vecka 37. babygym, lilla arnold ;P

Ååååh..

jag är så jävla trött på att bli bortvald av dej hela tiden. varför ska jag bry mej om inte du gör det? jag skiter i detta nu . vill du så hör av dej annars tänker jag fan itne bry mej heller. trodde att jag betydde något men jag hade fel. fy fan för dej å ditt jävla beteende. är jag inte viktigare än så? vad är jag värd för dej ?! fy fan. du vet att du sårar mej är det därför du håller på såhär?! njuter du nu eller?!

visst bry dej inte men räkna fan inte med att jag ska göra det heller då..!

Jag hatar hur du tar mig för givet, hatar hur du får mig att låta helt fel. Jag hatar sättet du får mig att känna mig fel på, sättet du får mig att säga förlåt på, jag hatar att du låter överlägsen, jag hatar att du vet att du är överlägsen. Jag hatar att du behandlar mig som nummer två, hatar att jag tillåter dig att behandla mig så. Jag hatar att jag ber om ursäkt för saker, jag hatar att jag förlåter dig för allt. Jag hatar hur du beeter dig och att jag tilllåter det. Nu får det fan vara nog, dom har INGET med det att göra. Fatta hur det känns för mig. När jag till och med har bett dig om det förut, att låta bli.

Min mamma...

Mamma, vad hade jag gjort utan dej? jag älskar dej! utan dej hade jag inte stått här idag, alla som jag någonsin älskar sviker mig till slut, men inte du. jag beundrar dig för det mamma. Tack för allt, du är det bästa som finns..! Ditt stöd och förtroende betyder sjukt mycket, det kan jag inte sätta ord på. Speciellt eftersom det inte blev som jag tänkt mig med annat. Inte kan man väl tänka sig att man efter ett 2 å ½ år långt förhållande att det skulle kunna knäcka oss, att det skulle bli såhär.. Bara jag har dej mamma, så klarar jag av det. utan dej vet jag inte vad jag hade gjort. Tack än en gång. för att du alltid ställer upp.




gah, nu blev helgen inte som jag tänkt mig ändå, jag HATAR när man har planerat nått så blir det inte så, å så finns de typ inget att göra för att man tänkt sig en viss sak. jobbigt värre. . idag är det 24 dagar kvar tills min bebis är beräknad att komma ut . men jag har ju besätmt att jag ska ha två veckor tidigare, så det är ju egentligen bara 10 dagar kvar ;) får väl se hur det blir med den saken, men de e skitjobbigt att bara vänta .. kom nu bebis :/

stan me mor min

tog bussen in till stan tiidigare idag och gick runt där i några timmar . sen slutade mamma typ halv fem så åkte ja med henne hem. så ja köpte ett gosedjur (en ko, skit söt) men när mamma fick se den så fick ja lite skäll å var tvungen att lämna tillbaka den :P för hon hade redan köpt en sån. fast inte visat mej för de skulle bli en överraskning :P haha :) å så köpte ja en as morgonrocj (har en likadan pyjamas

sen åkte vi till frida å skulle lämna paketen som jannike-klant glömt ! :P å det var ju trevligt det med. skoj å se sesse med. synd att jag inte hann stanna å prata lite med er. men det får bli någon annan dag..!

ikväll gick ett program med om tonårsmammor. det var mkt sevärt. skyll er själva om ni inte såg det :P // jannike

todaaay....

magen hade vuxit igår sa barnmorskan. (BM) så det var ju bra. även om min vikt fortfarade står still . men de e väl bra kanske iofs . inte så mkt att bli av med senare :) har nu gått upp 11 kg :) inte så farligt mkt, eller? ;) jag ligger faktist 5 kg efter i min beräkning. (trodde alltså att ja skulle väga 5 kg mer än  vad ja gör) ett tar gick ju fan upp 1 kg i veckan så :P haha... å robert kom dit med, han fick fixa med hjärtapparaten.då va han nog lite stolt ;)
träffade ett par från föräldragruppen med, å dom har inte heller fått nån bebis än .. haha..
ska plugga nu :)

gårdagen och bm

Eftersom min data inte ville som jag ville igår kväll så kunde jag inte berätta om dagen , som var väldigt mysig träffade frida å lill-Philip. gud va söt han var :O man vågar typ inte ta i honom för han är så liten så man tror nästan att han kan gå sönder.. men jannike-klant glömde presenten hon köpt till honom. smaaaart-jannike. den kommer philip! :)hur fan kan man glömma en påse som hängde på dörrhandtaget :O :S

sen kom mia å johan med å de va ju mysigt det med. syndade lite med dom där :$ :)
nu ska ja snart ner till barnmorskan ska gå om exakt tio min ;) ska skriva förlossningsplanen idag.(brevet till förlossningen) får väl se om pappa robert dyker upp där.......

ne det här blir de fan ingen bebis av, måste röra på mej eller nått så de sätter igång ;P haha. btw, ska ner till komvux sen med å kolla engelska provet :D
Magen känns inte som vanligt, den e lite hårdare å så gör de ont när jag rör mej, brukar det aldrig göra annars... hmm..... // j.p

Kan det vara så?

Du och jag, vi ville dela livet fanns ingen oro eller tvekan, vad kunde gå snett?
Men idag tar vi varann för givet och har förlorat allt det där som var så rätt


Men vad är det då som gör att jag är kvar fast jag har sagt jag ska gå,
Kan det va kärlek,
Kan det va så,
Att jag nog älskar dig ändå


Vi har nog tappat bort varandra, som att otrohet och svek inte spelar nån roll ?
Står kvar men går i smyg till andra, kanske bäst vi ger oss av åt varsitt håll ?


Men vad är det då som gör att jag är kvar fast jag har sagt jag ska gå,
Kan det va kärlek,
Kan det va så,
Att jag nog älskar dig ändå


Tid att bryta upp, dags att ta ett kliv packa väskan, ge sig av mot ett eget liv ???

Men vad är det då som gör att jag är kvar fast jag har sagt jag ska gå,
Kan det va kärlek,
Kan det va så,
Att jag nog älskar dig ändå



Det är nog så (:

vart i fjällen och lirar engelska.. :P

Idag ska jag skicka in resten av engelskan tänkte jag. hoppas på att få tillbaka den iu slutet av veckan så kan jag göra andra provet nästa vecka, sen är jag KLAAAAAR ! :D me engelskan alltså ;P

Imorn ska jag kanske träffa frida å hennes bebis :D:D fast först ska ja till barnmorskan å kolla så att min bebis växer å mår bra, ska be henne ge mig nått som sätter igång förlossningen. Haha .

Inatt så har jag å yassebasse vart i fjällen å åkt skidor, fast vi kom vilse hela tiden, så va satt mest å grät i backarna. Haha . knäppt! men skoj var det iaf.. fast yassebajs inte kunde följa med på fredag. men de ska hon ändå har ja bestämt för vi andra tjejer vill det. (tjejkväll) kom igen nu yassebasse........



Hur mår du egentligen? Du vet vart jag finns om du behöver det, jag älskar dej. Det vet du. Glöm inte bort det. Jag gör allt å offrar allt för dej. Du betyder mest. <3

Wheeen..

va händer hos folket idag ? här händer typ minsta möjiga :P lite trött sen igår å så :) men de e väl så de ska vara. e söööömnig. :)

när kommer min bebis?!

hos sofie

Sitter hos blivande faster Sofie, :) trevligt trevligt.. hon ska iväg snart.. så hon duschar å ja hackar hennes data;) nejdå :) så ikväll blir det mys i jacutzin (eller hur det stavas) och sådär :)
Längtar så tills du är här lillen, usch. vill ha dej här nu :) Ciao


sverige?!

Va fan har vi för sjukvård i det här landet ?!?!??! :@ :'(

gårdagen :)

igår var jag å robert på föräldragruppsmöte. de va rätt ok, itne jätte kul när dom yngsta är tio år äldre :P haha. men men. det får man väl ta. :) vi pratade om amning å så. å en distriktsköterska som var med sa att de var en tjej i min mage. fast det är det inte !:P haha .ja är typ säker på att det är en liten kille därinne ;P skoj var det iaf.

idag ska jag göra dataA provet på komvux. sen är det skiten klaaaaar ! :)guu va gött.
Har inte sovit speciellt gott inatt, tänk vad orättvist att frida fått sin lille, jag ligger ensam å kan itne sova i min säng medan hon kan gosa me sin lille pojk hur mycket hon vill. grr ;) du vet vad jag sa frida, de blir inga kakor nu :P

Jag ska träffa Mia <3 en stund i eftermiddag med. de va fan as längesen ja såg henne ens. tråkigt :/ har svårtför att få tiden att räcka till båda två tror jag. Å så kommer pernilla hem i helgen, å ja har avrt duktig å tatt hem hennes laddare :) henne ska ja träfa lördag har jag bestämt ;P då ska jag till stan å köpa första gosedjuret till min BEBIS :D
ska duscha å göra mej klar nu. Ciao

Fridas bebis är här !

GRATTIS FRIDA OCH CHRISTOPHER :D
ååh vad jag vill träffa dej utan mage :) istället har du honom i famnen. Åååh :D jag misstänkte hela dagen att du var å kläckte idag, å jag hade rätt. Vill se kort på honom :) gaah :D

Ps. Mamma hälsar grattis ;)

komvux igen

Hejsan allihopa. idag har jag gjort engelskaA-provet på komvux. vet inte hur det gick faktist, är helt sluuut. men jag var godkänd i matten iallafall så det var ju underbart. Sen när ja kom hem så prata ja lite me morsan, (lillebror e sjukling denna veckan så hon är hemma å tar hand om honom) sen gjorde ja lite ost å skinkpaj.. men den e i ugnen nu, hungrig som en gnu :D hehe. skaa äta nu säger mamma.. Ciao

svar till lillalie :)

ang din fråga på pressen.. om man blir våldtagen och blir gravid,och till dom som skulle bli gravid och inte har råd att ha barnet.. ??

hejsan. vid våldtäckt så förstår jag att man gör abort,för det är så otroligt kränkande att bli det. Menjag vill påpeka att det finns människor omkring oss som är till genom våldtäckt, men dom har ju inget mindre värde för det men det är inte till de som gör abort pga av våldtäckt eller incest jag riktar mej. (vet du att endast 1% av alla aborter som görs är pga av detta.) 1% görs pga av att de e nått fel på barnet. å 3% för att mamman har nån sjukdom. Men dom övriga 95 % då? det är detta jag vill uppmärksamma! att inte ha råd med barnet i ett samhälle som sverige existerar inte. för det finns så mtcket olika slags hjälp att få. jag själv har ju ingen egen inkomst. men man får ju både föräldrapenning, barnbidrag och underhåll (om man inte bor tsm med pappan får man underhåll) å detta täcker helt klart en stor del av det en bebis kostar varje månad. när vi(jag och mina föräldrar) räknade lite på det häromdan så kom vi fram till att jag kommer att ha ca 1000 spänn "över" varje månad. då ingår en hyra på 1000 spänn för att jag bor hemma. å alla andra utgifter. tex. blöjor, kläder, hygienartiklar (till både mej å barnet) fråga om det är nått mer du funderar över ! // jannike

Svar till Klara :)

Men måste bara fråga går du inte på vanligt gymenasium ? Lr vf går du på komvux? // Klara

hejsan, först av allt vill jag säga tack för kommentaren!:) jag valde att direkt efter nian påbörja mina gymnasiestudier så att jag så fort som möjligt ska kunna bli självförsörjande. (för vem vill leva på päronen hur länge som helst?) så under hela denna sommarn har jag läst in olika delar av gymnasiet, å det har fakitst gått ganska bra, trots att det är svårt att läsa hemma när man inte kan få den hjälp man önskar. som tur är så har jag alltid haft rätt lätt för mig i skolan, (även om jag vart jäkligt lat i högstadiet) Men nu har jag nått att kämpa för ! -Mitt barns å min framtid !
// Jannike :)

till faster

idag ska jag tärffa min fasterpaster. kasnke ska köra llite bil vem vet, vem vet. övningskörningen ligger på hyllan ett tag till, kanske till våren :)
annars idag händer inte så mkt mer än att jag ska plugga lite inför tentan imorgon :D *nervös* men det ska nog gå bra, jag vet ju vad jag har att kämpa för!
shiiit måste kolla kakorna i ugnen ! //J

jannike och frida

jag kan ta kritik men jag tänker inte ta att du sitter å skriver saker som att jag är dum i huvvet och att proppne från min hjärna lossnat. du hör väl själv hur jävla omoget det låter ? de e ju synd om dej. de märks tydligt att du inte har barn, för din inställning finns bara hos sånna.
och btw, om de nu hade vart så att kondomen sprack eller att ja missade ett piller. inte fan sitter man å berättar det för sitt barn. ska ja berätta hur vi hade vårat sex å var också för barnet eller? å en blivande mamma som är 35 som väntar sitt första barn har inte mer erfarenhet om det än vad jag har. om just barnafödandet. så att ens påstå att det faktum att jag ska ha ett barn inte gör mej mer mogen är ju sjukt. tro fan att man växer in i den rollen. kolla på en blivande ung mamma som är 16 å en vanlig 16 åring. vem är mest mogen tror du?
vad fan har du för erfarenheter av livet egentligen. en tjej med helt fel prioriteringar det är vad du är... du verkar inte veta ett skit om vad livet har att ge.
// jannike (jag) å frida (http://fridadrotz.blogg.se)

komvux

usch vad trött jag blev efter det här, vart på komvux i tre timmar å gjort matteprovet :) Matten i stort sett klar ! blir nästan klar me engelskan på onsdag.  blir helt klar me data på fredag. Haha :) så jävla skönt. nu ska jag bara ta det lugnt å vila hjärnan, helt tömd efter matten. lärarna där nere e fan bäst, värsta goa e dom. underbart !

var med farmor en stund idag med. fick höra att ja kommer att få en lite tjej, fast ja e helt säker på att de e en liten kille därinne :) vi får väl se vi får väl se.
ciao

öööh va?

till dej som kommenterat anonymt, jag vet inte hur det är med dej men är du planerad? är du säker på det?? varken jag eller några av mina två syskon är planerade. min stora syster var planerad, men tror du att mina föräldrar älskar henne mer än vad dom älskar oss andra? eller att hon är mer välkommen än oss andra?? jag mår la fan itne dåligt över att jag itne är planerad. haha. skrattretande... mitt barn är gjort utannån kondom som sprack eller att jag glömt att ta ett piller. för vi använde oss inte av det.

och det är väl upp till mej vad jag vill lägga min ungdom på. visst du får gärna se det som at tmin ungdom är förstörd. men ajg vill inte lägga min ungdom på att festa osv. jag vill det här.. annars hade jag ju inte valt det.. det här är vad jag vill lägga mitt liv på .. mitt barn. som jag älskar över allt annat ! :)

Lillan, my eller va fan det är

du som kallar dej my å lillan å va fan det är kan ju ta å sluta upp å både läsa å kommentera min blogg nu. det märks ju tydligt att du inte vet ett skit om livet. tråkigt bruden men den som tappat hjärnproppen är nog du.

visst jag är 16 år. och kankse räknas som barn, eller iallafall gjorde. det märkd ju skit ttydligt på dej som kommenterar att du inte har några barn. du vet inget om den känslan. man växer in i rollen. och man blir vuxen under tiden man är gravid. synd att du inte har fått testa på det.

å vill du veta en sak, jag känner 40 åringar som är mer barn än vad jag är. du vet ingenting om mitt liv å min mognad så du kan ju bara ta å ge dej nu. (skoj å se att du e såpass mogen att du blockat mej från att skicka mejl till dej) är trött på att du håller på å kommentera nu. å du ska veta att alla som känner mig tror på mej å det säger folk dagligen till mina föräldrar. att jag kommer att klara det här alldeles utmärkt. å vet du vad dom säger mer?! att jag klarar det bättre utan den där pojkvännen/pappan som ändå itne kan sköta sitt eget liv. å som inte vet vad ansvar och mognad är för något. å du kallar mej oansvarig och omogen som lämnat det enda som kan förstöra framtiden för mej? en tjej på 35 me barn som lämnat sin man/pappan till sina barn om ha åkte in å ut till polisstationen, skulle du kalla henne omogen?!? å om han söp sig full varenda jävla helg å lever fan med folk som tar droger?
NEJ HENNE SKULLE DU SÄGA VA BRA ATT DU GJORDE SÅ TILL . när du inget vet så behöver du ju fan inte blanda dej i heller. ja har väl för fan inte bett dej läsa min blogg. om du stör dej så jävligt så sluta läs.
sorry du, men jag vet bättre..

vårt...

jag är så trött på allt skitsnack, stor i orden är du, men har tydligen svårt att få nått gjort. vad är det det här handlar om? du tror visst att jag accepterar att bli behandlad hur som helst, jag orkar inte med det här mer. då får stå där ensam, utan mej å utan det liv som finns därinne. vi tre kommer aldrig att fungera som en familj. det vet du lika väl som jag. fan att jag är så jävla naiv å fortfarande tror att du ska förändras. skulle vilja hugga av min tunga för allt jag sagt till dej, men vet du?! efter allt så bryr jag mej fortfarade. och vet du varför? för att jag trodde att detta var vårat öde, inte mitt. jag kan inte tänka mej att stå här ensam, med din avkomma utan dej vid min sida. allt går åt helvete för det här vill jag inte genomgå ensam.

är det såhär det är tänkt? att saker å ting inte är som dem ser ut det är helt sant. att du säger saker som inte är sanna är helt sant det med. jag är så trött på dethär. när du gång på gång sviker mej genom ord sårar du mer än vad du förstår. å det förtroendet kan du inte bygga upp igen. förlåt för att jag inte orkar ge dej den chansen, det finns ingen återvändo nu.

folk snackar men jag kan ändå inte ta det till mej. tanken på dej med henne får mej att må illa, även fast det inte är vi två längre. tanken på att du kastar bort det här sålätt. å tar det med en klackspark får mej att vilja spy. men nej det är inte vi längre, å det kommer det inte bli. MEN det smärtar att det var så lätt för dej. jag är låst resten av mitt liv, mend u springer fortfarade omkring på lekplatsen å tror att detta är en lek. å skiter i det som du inte tror dej förstå. Men vet du?! jag vet att du kan, om du vill. men om du inte vill vara en förebild å ta ditt ansvar så är det upp till dej. nu har iaf jag något som är så mycket mer värt än vad du är...
vårat barn

ensam i natten

gissa hur det känns att komma hem från förlossningen, å ja va ju inte allt för glad eftersom de kan ha skadat bebisen, grät fan på förlossningen å skit.. å så inte ha nån at krypa ner hos. de e inte alls skoj. man känner sig ensammast i hela världen

pappan borde ligga där i sängen å lyssna på när jag säger hur orolig jag är över att barnet kan ta skada, å hur mkt jag beskyller mej själv för att inte ha märkt att de va nått fel.. å bara hålla med mej å kramas hela nattten...

gårdagen :)

tänkte berätta lite mer om gårdagen. när jag kom dit så fick jag sitta i ett sånntt där förberedelserum, å så kom en sköterska med såna där resårband att sätta runt magen med grejjer som mäter sammandragningar å bebisens hjärtljud. fick sitta me dom en halvtimme, men dom va OK. å så sa barnmorkan att ja skulle lämna ett urinprov, å så sa hon att hon trodde att de fanns muggar på toan men att ja skulle ta me en för säkerhetsskull, så jag väntade lite tills ja blev pissenödig. å så när jag blev det så glömde jannik-klant att ta med sig muggen in så fanns de inga där inne.
så jag ropade från toaletten: just det, jag skulle lämna urinprov va?
hon: jaa.. har du en mugg?
jag: mm, men de e försent!
as piinsamt xD

å så fick ja vänta tills nästa gång jag var kissenödig, å alla som har vart/är gravida vet att det tar ju inte så lång tid , så de tog nog en kvart-tjugo min typ..
sen skulle ja göra gynundersökning .. usch. å till råga på eländet så var itne läkarn där då. så ja fick sitta å pinas i en timme medan vi väntade på henne. ville bara ha det överstökat!
sen efter det så tog de rätt lång tid med. skulle ha tillbaka min bricka å mina papper. å läkarna som var gynundersökare (:P haha) var itne från sverige. så ja fattade typ inte vad hon sa, så jag fick fråga lena hette hon, läkarn som jag haft från början massa grejjer sen.
å det visade sig att man inte visste om de va en bakterie sopm var farlig för bebisen,år reda på det på måndag eller tisdag. men ja tål inte den medicinen som används mot det.. hmmm... vet itne avd som händer då. de svara hon typ inte på..
ciaaao

RSS 2.0