there are only two ways to live your life...



“There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle."


Albert Einstein

 

Månaden innan jag fyllde sexton kom beskedet att jag var gravid, utan mina föräldrars samtycke beslutade jag att fullfölja min graviditet. Med mina vänner, familj och samhällsnormer emot mig gick jag ifrån sjukhuset samma dag som plussandet fast besluten att ta mitt barns hand, inte dess liv.


Jag har stora erfarenheter vad gäller tonårsgraviditeter och aborter, jag har stöttat både aborter och så kallade ”abortsurvivers”. Jag är inte emot den fria aborten, men jag är emot abort i allmänhet. Många idag använder abort som ett preventivmedel, till stor del är denna andel tonåringar. Detta tycker jag är fel, men vad tycker samhället? Enligt min mening säger samhället till mig att det är okej att stoppa hjärtan och leka någon slags Gud som styr över liv och död. I vårt land har vi mycket mänskliga rättigheter, och vi får i stort sett leva som vi vill, men det får inte ha en negativ påverkan av andra. Kvinnor som gör abort har rätt till det, för att de har rätt till sina egna beslut och till sin egen kropp, men fostret då? Har de inga rättigheter?  Jag får göra som jag vill, jag är kvinna, och jag har rätt till att bestämma över mitt liv och min kropp, även om det handlar om liv och död, alla kvinnor har rätt till sin kropp och därmed rätt till att abortera. Men den rättigheten är inte hur vidsträckt som helst. Ingen har rätt att göra vad som helst med sin egen kropp. Jag har inte rätt att svinga min näve hur som helst (t.ex. där din haka befinner sig). Rätten till sin egen kropp begränsas alltså av andras rättigheter till sina kroppar.


Jag tror att vi svenskar bör tänka till, hur bemöter vi tonårsgraviditeter idag? Det är intet för intet 85% av alla tonårsgraviditeter avbryts, 2007 genomfördes 37205 aborter i Sverige, om man tänker på abort som ett massmord så är det svårt att förstå att detta händer i vårt land, på våra sjukhus, av våra läkare! Och de är inte sena med att dela ut abortdomen. För sjukvården och ungdomsmottagningar är graviditeter bland tonåringar vardag, likaså är abort. Det första jag blev tillsagd på min ungdomsmottagning var: "Nu kan du ju gå ut till receptionen och beställa tid för abort".
Är det så det ska vara? Att sjukvården menar att den enda utvägen är abort. Jag kan inte med ord säga hur besviken jag blev av hennes uttalande. Och vilka är de att döma till abort? Hade det låtit likadant om jag varit tio år äldre? Jag kan ha fel, men förälder det är väl ingen ålder, det är väl något man är? Jag blev direkt skickad till Borås Lasarett Kk-klinik, även för de var valet självklart. Hur kan ett sådant val vara självklart? Bara för att man råkade vara 15? Leva resten av sitt liv, 70, kanske 80 år till, med vetskapen: Jag gjorde en abort. Man har hört folk berätta att de ångrar aborter, men ångrar man någonsin ett barn?


Kostnaderna för en medicinsk abort, med abortpiller, är omkring 1.600 kronor i Sverige. En tidig kirurgisk abort kostar runt 4.500 kronor och en sen kirurgisk abort betydligt mer eftersom kvinnan i så fall måste vårdas på sjukhus. Ett abortpiller,(även kallat dagen-efter-piller), som går att köpa på apoteket för ca 100-200 spänn. Det kostar alltså 100 kr att ta en annan människas liv. Oavsett om man är för eller emot fri abort dör ett ofött barn vid varje abort. Det är en sak som inte går att förneka.


Abortfrågan har blivit ett väldigt laddat ämne i vårt samhälle, jag tror att det är för att fler och fler börjar protestera mot den fria aborten och nu kan man se demonstrationer på internet och TV. Då visas även många bilder på aborterade foster, och detta väcker starka känslor, framförallt hos kvinnor som har genomfört en abort, bildens makt är stor, det har den alltid varit, för att få bort att abort används som ett preventivmedel tror jag att bilder behövs. Man visar öppet bilder om hur judarna hade det i koncentrationslägren under andra världskriget, och detta gör man att förhindra att det händer igen, jag anser att det är positivt att göra samma sak med bilder på aborterade foster, visa folket vad det är för något, som vi gör mot de som jag räknar som våra medmänniskor.


Men hur blir man då bemött i dagens samhälle som tonårsförälder? Det är väldigt olika, en del reagerar med ett leende och säger att de känner någon annan ung som har barn. En gång i somras träffade jag en kille som sa att om det hade varit i hans land hade jag blivit stenad. Reaktionerna är olika, men det blir alltid en reaktion. Jag älskar när folk i till exempel klädaffärer ber om legitimation vid kortköp. De kollar legget, kollar på barnvagnen, kollar på mej, legget, barnvagnen, legget, mig. Sedan ger de snabbt tillbaka kortet med en blick som sällan går att utläsa.
Jag har också ofta fått höra att jag har förstört mitt liv genom att skaffa barn i så tidig ålder, men vad grundar människor det uttalandet i? Vems värderingar går de efter? Ja, det finns saker som jag inte kan göra! Saker som mina jämnåriga kanske gör varje vecka, men det är även sådana saker som jag inte vill göra. Jag har något som är värt så mycket mer, ett barn att älska och ta hand om! Man växer ifrån tonårslivet och värderar inte likadant som man gjorde tidigare. Att träffa de kompisar som man tidigare värdesatte så högt är numera inte lika viktigt, man får inte ut så mycket av det. Vad är det jag går miste om? Några utekvällar på krogen? De som säger så borde nog fundera över hur de prioriterar. Vad är utekvällar och fester mot att ha ett barn, och en familj?


Jag är en ung mamma, det kommer jag alltid att vara. På framtida föräldramöten och andra tillställningar kommer jag antagligen alltid att vara yngst, kanske till och med bli sedd som Olivers syster. Att få barn så här tidigt innebär mycket mer jobb, problem och fördomar än jag någonsin kunnat föreställa mig. Den värsta fördomen folk har är att de tror att man varit ett "problembarn". Att man har festat hårt, inte vet vem pappan är och så vidare.
Livet är ingen dans på rosor, och jag har gråtit många tårar, inte på grund av att jag tvivlar på mig själv, utan av rädsla att mista det jag offrat allt för. De dagarna är fortfarande många, och de kommer de väl alltid att vara. Jag vet inte vad framtiden har att erbjuda men det kommer aldrig att påverka mig att ångra det beslut jag en gång tog. Jag ser alltid fram emot morgondagen och det är ett faktum att jag oavsett problemen är en ung och lycklig mamma!


Det är mycket viktigt för oss att inse att kärleken, för att vara äkta, måste göra ont. Jag måste vara villig att ge vad som helst för att inte skada andra och istället göra gott mot dem. Detta kräver att jag är villig att ge tills det gör ont. Jag höjer min röst, med en enda bedjan till hela det svenska folket: Lyssna till era hjärtan, och glöm aldrig att livet är en gåva, ett mirakel och det enda vi har.

Jannike Persson


30/9 -09

jag: tårta på måndag? =)
madde: aa hemma hos dej eller hemma hos familjen anka?
Jag: vaaa????
madde: HAHAHAHHAHAHAHHAHA jag tänkte på svenska hemmafruar hahahahhahahahahah
jag: :O :O ???????!
Madde:HAHAHHAHAHA ANKA !! HAHHAHAHAHAH jag menade hemma hos anna å thomas hahahhahahaha

 

---

är i skolan nu , missade tjugo i bussen med typ tre minuter så kom lite försent till skolan, men mys med bebis vid dagislämning var värt det! han vaknade lite senare än jagtrodde idag jag brydde mig ärligt talat inte om att ställa klockan eftersom han brukar vara min personliga klocka. han vaknade tjugo i sju, tjugo minuter innan vi skulle behöva gå. ingen hit när man ska hinna göra iordning två, men men. de funkar ju det med!
nu har vi frisörlektion och genomgång på salongen och vilka frisyrer som passar tilla vilka huvudformer. sweeet.
i eftermiddag blir det nog en tripp till mor å far.
och imorgon bär det av till vår kära huvudstad där jag ska prata inför folk om att vara tonårsförälder och om aborter. det ska bli roligt. hem å packa och bestämma vilka kläder jag ska ha! kommer antalgigen bli en del bloggande eftersom tåget tar 4 timmar upp å det är huuuundra byten. blää haha.

sen bli det sova hos linda (bästa jääävla linda i hela världen) och tåget hem vid tio! ollibolli blir hos farmor å farfar över natten, allting gott!

kund i eftermiddag slingor å klippning . sköj! :)

behöver hem till en halvstökig lägenhet, dammsuga å tvätta är stort behov just nu, men men, de får bli lite sånt ikväll och lördag, har kommit på att jag hatar att bara ha en tvätt dag i veckan, oliver använder ju kläder till förbannelse! behöver typ tre dagar till detta.... haha


29/9 09

från maddes blogg : 

sitter i skolan nu och har någon försäljningsskit, vet inte vad det heter
ska i alla fall jobba ihop med Jannike och Emma OCH DOM TAR LIVET AV MIG!

Jannike sitter och sjunger "jönsson, jönsson, jönsson du ska inte vara arg!"'
någon av oss 3 kommer att dö idag!



hahah sorry bästa jönssson


29/9 09

Jag: ska vi röka?
tystnad
Emma: nee va de nån som sa röka? eller jöka? jag är på båda två!

HAHHAHAHAH

- - - - -

Skooola har rullat permanent hela morgonen gick rätt bra idag faktistk .tro de eller ej gottfolk men så är det!
heeelt perfa imorse när bolliollibebis vaknade å jag satte på teletibbies inne på hans rum sitället för dardagsrummet! gissa om de va gött å få sova på morgonen utan HEEEJ HEEEEEEJ TELETUBBIES SÄÄÄÄÄGER HEEEEEEEEEEEEJ HEJ HEJ.
jag ska döda den som kom på teletubbies! shiiiiet.

vill hem till min bebis nu nu nu . mys hela kvällen ja ja ja! :D gooooooooott. kanske ett besök av farmor med. får se får se :)

nee du ska vi j..röka :D
ciao


28/9 09 svar till kommentar

Kommentar: Hej!
Jag fastnade vid din blogg,vet inte hur jag hamnade här hehe. Du är bra på att skriva så man fastnar
Du har ju världens gulligaste son!
Hoppas ni har det bra!
//Rebecka

Svar: hejsan:) tacktacktack:) kul att se en svenljungabor:D

28/9 09

Jag till lärare: hur kom ni på att det var jag som sjukanmälde ebba?
Han: HAHAHHAHA det är bara du som har sån jävla tjackröst
Jag: haha neee

fem minuter senare skulle jag berätta nått
jag: jag k-k-k-k-a
Lärare: HAHAHHAHAHAH sa ju det. TJACKRÖST!

- - -


HAHAHHAHA denna lektionen blir flipp:P HAHHAHAH
lärare: corinne hoppa dit!
corinne: vafan ni ber mig hoppa hela tiden
Madde: corinne nästa gång du hoppar, höppa utför ett stup!

HAHAHHAHA sjuka människor....


28/9 09

skola skola skola
seg seg seg
ont i huvudet ont i huvudet ont i huvudet
sweeeeeeet nooooooooooot

grattis till stefan som fyller 22 idag  =)

blir nog en sväng till mor å far i eftermiddag. sweeet.
igår när jag var ute å gick så var jag där med , å då var bara min far hade. hade pappa-dotter snack en stund. ritkigt myspys, inte ofta man får ha far för sig själv när man har tre syskon.  de va mysigt =)

haft en helt grymt underbar helg! fantastik!! :)
TACK TACK TACK!!



min bebis fyller två om en vecka:O helt sjukt :O
köpt en sån här till bebiiiis :D
och ha nska få dun täcke å dunkuddar ! :)



- - - - -

har en lektion om svart arbete. rätt intressant,,, faktiskt...


- - - - -

madde till corrinne som är italienare: Erkänn att du kom i en Fiat?!

27/9 09

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

26/9 09

olli kom hem vid elva idag. då kom cissi å hennes kompsi så klippte jag honom sen vart dom i stan så jag bad dom köpa med en present till olli.pekade ut vad jag vlle ha bara. tacktack!:) götttttt

olli åt sen sov han i ett par timmar udner tiden var ebba m. syster yster här å hade med sig kinamat å äta. å när bebiskillen vaknade gick vi ut å gick:)

rensade ur garderoberna när vi kom hem å hittade massa grejer som jag behöver bli av med :P haha . mattor å sånnt. å grejjer. maaaaassa grejjer.
någon som vill ha? :D ja tack ja tack!
har precis stått å stekt pannkakor i fan hur länge som helst å nu badar bebis så ja sitter på golvet å håller ett öga på honom när han kastar runt på fiskarna å fäster dom på väggarna. synd att han är så kort eftersom fiskarna tydligen ska sitta så högt upp som möjligt! :P

igår vart fett trevligt. blev borås med stefan, ebba å ett par till! tacktacktack för igår!:)

25/9 09

vart i stan en sväng i morse fick handlat lite grejjer. mattor till hallen eftersom de blev futl med mina prickmattor ja fick för mej att jag skulle ha :P blev mkt bättre nu!:P svarta filtar till soffan,scartkael till ollis dvd :P pääääärm till mina viktiga papper...(borde skaffat för typ tre år sen...) fjädertäcka å två kuddar! sweet! ;D å rengöringsskit till hemmet! Brabra. bra jannike

har vart uppe med olli hos mamma å pappa nu , han ska sova där inatt eftersom vi ska bowla å grejjs med stefan som fyller år. sweet :D

ne nu blir de klädbyte å vikning av all tvätt sen igår som precis torkat i den där cpkällaren där nere. Göööööööttt.
en av mattorna ;)

25/9 09

Oliver står å pussar tven där pingu spelas. galning! :P haha han har pyjamas på sig å så hittade han sina svambob kalsonger som nödvändigtvis ska vara utanför pyjamasen. haha sött oliver! han ser ut som en sketunge:P

han är fortfarnade jätte mammig, ska hålla handen, sitta knät, och "mamma" "mamma" "Mamma"!!! hela tiden. "Koooooon(KOM)" sova mammas säng osv!:)
och han testar testar testar. hela tiden. han gör grejjer han vet att han inte får så ropar han: mamma. koooon

så att jag ska se honom.

nu under tiden jag skrivit hoppade han upp på tväbänken(som vi har haft väääldigt djupa diskussikoner om) och ropade: MAMMA
så att jag säkert skulle se att han stod där. haha tykna unge!!

vet inte än vad som händer idag, vi har hunnit äta frukost och så:)

24/9 09

har hämtat soffa idag. sweet. ibland ska man ha tur :) ebba har varit här typ hela dagen och var med å hämtade soffan med mej å farfar å ollibolli =) sweet. sen kom bror min på besök å han är kvar än. va full rulle här ett tag med bror ebba syster och yassebasse. negerbollar som vanligt ;) å kaffe eller te. göööööttt

nu är granntösen här å bror min med å leker kurragömma med oliver=) sötobarn:)

börjar bli trött å är sugen på att sova snart men är även sugen på en sovmorgon imoron så de blir väl att ha uppe bebisen så länge som möjligt! vore dum annars:P

ne nu ska jag kolla så att min bebis inte gömt bort sig ;)

---

haha de va tur för han var inlåst i garderoben!:P

24/9 09

MIN MIN MIN MIN :D


24/ 9 09

hemma hela dagen idag. vad ska vi hitta på ? =)

24/9 09

tacka fan för att underhållsstödet kommer imon!


igår var olli världens mammigaste gosbebis . de va en rätt händelserik dag igår faktist. skolan sen hem å laga bil haha. jag å den där ebba är fetaste bra mekanikerna. haha. vi hittade ett fint äppleträd å de blev äppelpaj när vi hämtat oliver. han gnällde sönder och ville inte alls vara med. men ändå!

klippte även igår . sweet.
oliver somnade runt kvart över sju. lagom i säng men upp halv sex. mindre sköj... haha galningen ska ju titta på pingu halv sex på morgonen. man kan ha roligare...

någon som har öppet tiderna till romali??????

21/9 09

Jag är en av dom som lider
Jag är den som du går om
Jag är en av dom du aldrig ser
Men som alla talar om
Jag är en skugga här på jorden
Men på väg mot himmelen
Jag har lämnat allting bakom mig
Och jag vänder aldrig hem
Det kan hända att jag gråter
Men jag har fattat mitt beslut
Jag har så mycket att vara tacksam för
Som jag inte såg förut
Som när solen åter rodnar
Över hustaken i öst
Och när dina ögon hittar mig
Och skänker mig tröst
Då har jag allt som jag behöver
Jag har allt som jag vill ha
När ingenting kan skrämma mig och jag är redo för en Helt ny dag
Jag har virrat runt i mörkret
För att hitta vägen ut
Har sett människor slå sig blodiga
I filmer utan slut
Jag har sett när livet lämnats
Mera levande än död
Är det ingen mer som ser att tårar färgar marken röd?
För visst vet vi att dom gråter
Och vi vet hur det ser ut
Är det fler som kan vara tacksamma innan livet når sitt slut
Som när solen åter rodnar
Över hustaken i öst
Och när dina ögon hittar mig
Och skänker mig tröst
Då har jag allt som jag behöver
Jag har allt som jag vill ha
När ingenting kan skrämma mig och jag är redo för en Helt ny dag
Som när solen åter rodnar
Över hustaken i öst
Och när dina ögon hittar mig
Och skänker mig tröst
Då har jag allt som jag behöver
Jag har allt som jag vill ha
När ingenting kan skrämma mig och jag är redo för en Helt ny dag

21/9 09

har precis vart på dagis med olli ska pcka väskan å sen gå till bussen. behöver till banken först.sweet!

olli är på så gosigt humör så de finns inte!

21/9 09 svar till kommentar

Kommentar: Susanne om 18/9 09 svar till kommentar:
Haha okej då fattar jag. Tog för givet att du hade ett sovrum :p Måste vara skönt att ha fått en egen lägenhet nu :)

Svar: Hehe aa förstod det =) aa de e skönt=) roligt framförallt, få iodrnign å så menar jag=)

20/9 09

har haft en go helg. fredags blev de björnbagaren med ebba å erica massa tjejsnack .sweet. lördag ikea med bästa jönsson som har fått jobba som ett svin hela helgen;) haha tacktack;)

Köpen från ikea i lördags ;)

mamma och pappa har precis varit här och satt upp ite hyllor och bjudit på kyckingsallad. svin gott! tacktack!

lördags kvällen blev lugn här hemma med madde å ebba å sen en svä ng iväg för att kolla där de vart partaj men vi gick rätt fort igen.

idag har yasse å hennes linus vart här. fick bestick å grejjer svi nbra! tacktacktack! sen kom marie med hennes bebis som blivit stor å kan gå själv. helt galet =)

 Och min bebis kom hem vid halv fem då blev de matlagning och mys framför teven och sen ut en sväng !:) saknat bebis!

tittar på filmen som går i fyran nu. Ciao!

 


18/9 09

oliver har åkt för att komma hem på söndag igen.
rastlös

fanfanfan


jannike saknar jönsson

18/9 09

dagis är sätngt idag så vi är he mma båda två å har myspys. olli har ätit hur mkt mat som helst för en stund sen å ropade efter mer efter att de var slut . galning. växer eller vad? :P helt sjukt.
nu sover han så jag har städat osv. sweet.
i eftermiddag ska ollibebis till min faster över helgen, jannike vill sova söööönder. sovit skit dåligt inatt.

ne stäääääda.

18/9 09 svar till kommentar

Kommentar: Susanne om 17/9 09 svar till kommentar.:
Hmm, nu blev jag lite fundersam, är det två sovrum plus vardagsrum och kök? annars brukar man ju räkna vardagsrummet som ett rum, alltså blir en tvåa ett sovrum och ett vardagsrum. Bara undrade eftersom du skriver att olli har ett eget rum =)

Svar: Haha ja en tvåa,. olli har eget rum. jag sover i vardagsrummet ;)

17/9 09 svar till kommentar

Kommentar: Åh herregudars vilken söt blogg du har och vilken underbart söt liten pojke. Jag är en ganska ung mamma till 2 så det skulle vara kul att snacka lite med dig,.. vi bloggar emellan :). Beundrar dig som är ensamstående. Hur klarar man det?

Svar: Hejsan! :) tacktack! :) har fått hjälp med bloggen;) kan inte ta på mej äran för det , sonen däremot.... ;) haha.
Jadu, vad ska jag svara på det? man överlever fast man tror att hjärtat ibland ska sluta slå. man tar sig nog igenom mer än vad man tror. de nätter olli varit vaken å skrekit i timmar har man helt enkelt bara fått bita ihop och inte mista förståndet av hjälplöshet, frustration och ensamhet. nes tålamod sätts på prov kan jag lova :P
jag tror någonstans att man får de barn man klarar av. jag har haft tur med att fått en lätt liten kille som anpassar sig lätt å är lätt att ha med på de flesta ställen. fast nu börjar de bli jobbigt att ha med han på ica "NAM NAM!!! MAMMA NAM NAM" Haha :)
tyvärr kan jag inte klicka på dej å komma vidare så du kan väl skicka ett mejl? [email protected]
Ha det bra!:)


17/9 09 svar till kommentar.

Kommentar: what?! :O Har du flyttat? själv? vart? Nu blev jag nyfiken. :D en 2:a? Vad kul för dig, verkligen!:)

Svar: Japp :) jag å olli bor numer i lägenhet.Ja de e en två på 70 kvadrat så lillkillen har eget rum. de e hur bra som helst å vi trivs jätte bra. han har inte krånglat i flytten med sömn osv. allt har gått jätte bra å jag är jätte nöjd! :)

8/9 09

Jannike: kom å ät taco här sen!:)
syster: jaa när?
jag: sju?
syster: okej
jag: du kan kommatidigare om du vill om du kommer innan fem kan du ta med bollen :D
syster: ska jag gå med den genom hela jävla byn då eller?!
jag: vadå? skäms du över din syster son eller????
syster: Nej, men bollen?!
jag: de e ju olli som är bollen...

Hahahha hon trodde hon skulle ta med sin fetaste pilatesboll . hahaha

- - -

jag: ja var på ikea i lördags:P
jessica: okej med olli?
jag: nej han stannade hemma, du vet den tvbänken är ju typ 150 cm lång, olli hade inte kunnat åka med hem
HAHAH
schysst morsa ;D

8/9 09

jannike har glömt att berätta att de blev ikea i lördags. blidde lite grejjer.
nu är jag i skolan och har öfretagsekonomi som strax ska börja ..tror jag..

TACOKVÄLL MED systrarna ikväll :D Sweeeeeeeeeeeeeeeeet :D

7/9 09

madde å ebba har varit häri natt .har varit upep på dagis med olli ätit å nu blir de bussen. skaaa spriiiiiinga :D jaaa :D

jannike är trött på folk.
jannike är fett med ensam ikväll. veeeeeeeeeeem?!??!?!?! :D

och jannike har använt den gemensamma tvättstugan för första gågnen (Y) men fattar inte hur torktumlaren fungerar :O WHAAAAAAAAAAT :O

 


6/9 09

seg dag idag. har varit uppe hos sandra å druckit kaffe med henne å ida. mysigt, hoppas på att dom kommer hit sen nu när ida är här eftersom de inte är så ofta längre.
hade nice igår, ebba sandra å ida å jag satt ådrack lite vin å tjatade skit. mys.
har städat å grejjat lite här hemma nu när olli sover. nu behöver jag diska. (spark i rumpan jannike)

om mindre än en månad är olli två år. de e helt sjukt.

- - -

Smaaaaart av dej. tack så mkt.. ibland tror jag att jag borde ge mej, lägga ner hela skiten . ibland tror jag att det är det enda rätta. att ge sig. låta dej vinna, men jag kan inte. för mkt står på spel för att låta det ske.
hatar att behöva fightas hela tiden. är så jävla trött på att fightas för det som är rätt. varför ska man ens behöva det? det borde ingå i mänskliga rätigheter att inte behöva slåss för rättvisan.
jannike är inte så pepp idag. inte alls pepp faktiskt. orolig i kroppen och trött, vill inte ha den här dagen.
kan inte klockan vara nio så jag kan sova. blir bara bajs. ord som sägs, lovar, blir alltid samma sak. besvikelsen borde gå över. är tydligen inte tillräckligt kall för att inte bry mej, för att bara "fuck it" och faktiskt tycka att det är skitsamma. riktigt så kall är jag visst inte. de kommer väl det med. känslokall.
blir massa ken idag...

får flipp på att sitta still så nu blir de mer städ och disk.

bilder

fick inte med alla i förra inlägget. cpdator.

är ju inte klart å bilderna är från förar veckan så ltie ändrat är det men typ så .=) haha :D

4/9 09

jag måste göra en kraftanstränging här.
behöver skriva av mej fan.

flytt till lägenhet för två veckor sen, lägger in lite skit bilder här så länge. vi lever å vi mår bra. haha . tro inte att vi dött för att jag är kass på att uppdatera bloggen.

oliver sover nu så jag ska ställa mej å steka lite pannkakor till oss tänkte jag.


RSS 2.0