30 april

har precis kommit hem typ, efter dagens bravader :) iaf jag hade riktigt skoj ikväll . kunde knappt bli bättre, :D:D:D:D
vad mer kan jag säga? ;D

tankar

har kommit på ett uttryck jag hatar ; "jag vill inte leva mer"
Nehe?! men gör inte det då?! klaga på livet, gör inget åt det , bra plaaan!!!

skillnad på ; "jag orkar inte mer"
ja det är skillnad, "jag orkar inte mer" är ett rop på hjälp, inte ett "nu skiter jag i vilket."

30 april

har vart ute å gåt precis, ska till stan ikväll, lite barnledig, ska bli skoj skoj :) hopppas jag :) tror jag :) hehe.. ida kommer sen å ska träffa mej å systeryster, typ kl 1. kl ca 17 åker vi till borås :D

mötet på familjerätten

efter samtalet på familjerätten känner ajg mig lite lugnare, eftersom jag har rätten helt på min sida å kan ställa mer krav än jag trott och har inte så mytcket skyldigheter utan mer rättighter i nuläget. de två enda som är min skyldighet som ensam vådrnadshavare är att se tiill att oliver och robert träffas, och att oliver har det tryggt å bra, min första reaktion var: om dessa krockar då?
de fick jag snabbt svar på att det finns familjestödjare som går in å kan vara med som kontaktpersoner så att jag slipper lämna oliver ensam med någoin jag inte litar på. känns tryggt att veta det, å jag tror att det är det bästa just nu, jag orkar inte kriga mer. orkar inte ens tjafsa, varken orkar eller vill. har fått nog av det.
en dag, någon dag, en enda skulle aj vilja leva utan tjafs, en enda.
familjerätten skulle iaf kontakta robert åha möte med honom p åtisdag nästa vecka, å dagen efter med oss båda,  det känns bra. å jag hoppas verkligen att han går på detta mötet denna gången, det måste ju bli bra liksom, ingen av oss vill väl ha det som det är nu, antar jag?

familjerätten sa även att jag bestämmer umgänget under tiden , fram till att vi haft mötet å de höll med om att det inte var läpmlipt att lämna de ensamma, så jag ska fundera några dagar över hur jag vill ha detta, så får det visa sig senare.. det är rätt skönt efter ett sånnt här samtal, de e lite som psykologer typ, pratar av sig om allt å så känns det lite bättre, å inte bara för att man fått det ur sig utan även för att det är på G att bli bättre. Gööött!

nu är jag trött på krig å tjafs, vill inte försvara mej mer, å vill inte vara både mamma å pappa å ta ansvar över att de träffas å ta ansvar över honom.(menar inte oliver nu) trött....vill inte känna skam och vill inte känna skuld.
det är väl egentligen det värsta. skammen och skuldkänslorna


DUMJANNIKE

hinner itne uppdatera bloggen. uuusch på meej!!!

tisdag 29 april

igår träffade jag ebba en stund, lämnade tillbaka hennes mobil, tack så jätte mkt för lånet, å det var kul att träffas md. blir ju inte alls ofta . längre (för er som inte vet det så var jag å ebba bästa vänner när vi gick å låg å mellanstadiet)
det blir ju inte varje dag längre, inte varje vecka heller ;) inte ens varje månad eller halvår. trevligt trevligt!
sen kom tobias å gick på en promenad med mej å oliver sov nere hos madde. så halv elva typ hade vi vart ute å gått i över en timme å då var ja rätt trött så gick hem å sov, å vaknade 7 men då hade madde inte lämnat oliver än. sköönt :)

väldigt skönt :D

imorgon blir det kortegen(STAVAS DET SÅ??!) å jag är förhoppningsvis barnledig på kvällen där, men ska hämta oliver typ tio sen om det är ok för babysittern ;)

nu ska ja strax ner till familjerätten å min farmor å farfar ska ta hand om lillkillen så länge så att jag kan koncentrera mig fullt ut. sen ska jag träffa ida å gå å sola. göööött! ska bli bra,bra bra bra :)
ida är ju bäst :D
oliver ligger ute i vagnen å sover så nu ska jag kolla till honom :)
Ciao


27 april

som sagt vi sov hos syster yster dagen efter åkte vi hem tidigt för ja å olli skulle med faster till borås. men på mogoenen var hon sjuk så vi åkte typ kl 12. jag körde in til stan å upp till knalleland, de va rätt mkt folk så faster körde in till stan. vi skulle gå å äta, å tobias dök upp å var med på thai silk å åt. trevligt trevligt. sen gick ja å faster till den där kyrkan(kommer inte ihåg vad den heter) vi lyssnade på iaf ett bra föredrag, gillade han som pratade,verkligen! :)
trött, inte mycket sömn i helgen., sist jag kollade på klockan i fredags var hon 2 å sit i lördags halv  tre. och inatt blev det runt ett tiden. så jag är rätt slut. 
nu ska jag ringra familjerätten, igen.. 
Ciao

glömde publicera....

27 april

som sagt vi sov hos syster yster dagen efter åkte vi hem tidigt för ja å olli skulle med faster till borås. men på mogoenen var hon sjuk så vi åkte typ kl 12. jag körde in til stan å upp till knalleland, de va rätt mkt folk så faster körde in till stan. vi skulle gå å äta, å tobias dök upp å var med på thai silk å åt. trevligt trevligt. sen gick ja å faster till den där kyrkan(kommer inte ihåg vad den heter) vi lyssnade på iaf ett bra föredrag, gillade han som pratade,verkligen! :)
trött, inte mycket sömn i helgen., sist jag kollade på klockan i fredags var hon 2 å sit i lördags halv  tre. och inatt blev det runt ett tiden. så jag är rätt slut. 
nu ska jag ringra familjerätten, igen.. 
Ciao

svar till Ida

Ida om 26 april

Hej hej.. nyfiken läsare men undrar en liten sak (du behöver ju inte svara om du inte vill). Har du pojkvän? för det var väl någon Kristoffer (?!) där ett tag?

ta hand om dig! kram!


hejsan, ja det stämmer bra det. men det sket sig . var väl lite för energi krävande att inte ha ordnat förhållande med exet bla.
Ha det! :)


26 april

igår var en trevlig dag faktist. tur att man har vänner som ställer upp så att man slipper vara ensam, det slapp jag igår. tack tobias, för att du tog dej tid igår. (F)

dagen började med att jag ringde familjerätten och beslutet blev besöksuppehåll över helgen, och samtal tillbaka på måndag då vi sak få en tid för möte. hoppas på att det blir redan i veckan, så det kan bli bra snart. igen...
ja å tobias var på marknaden en stund, sen gick vi till komvux och skulle kolla min svenska, men den var inte klar. fick datumen för proven iaf så det löser sig nog. hoppas jag;) muntliga delen kvar. skiiitskoj!

vid halv fyra tiden åkte vi till borås för att fika med hans syster å hennes pojkvän, å vovve. det var med trevligt, sprang till jc och mq men stannde ingen längre stund.

idag har jag å lillsyrran vart ute å gått passade på att säga hej till farmor å farfar. sen dess har det itne hhänt så mkt. städa lite, laga mat, ta de lugnt, smsa mkt!:P haha;)  i like :D

ska strax till stora syster, hon är ensam hemma,  eftersom hennes kille ska jaga bäver (XD :P XD :P) så vi ska ha "syskonkväll" där. å imororng bitti blir det borås. jaja:) syrran kom nyss, så jag hinenr inte skriva mer. see ya:D


svar till emelie

jag tror dej :/ jag vet. skam!
siter fortfarande i samma båt. keep holding on emelie!

Sveken

återigen. ikväll igen! tack tack. vad ska jag göra? vad ska jag säga?
jag trodde du fattade imorse! fyfan vad fel jag hade! DUMMA JÄVLA IDIOT JANNIKE. DUMMA JÄVLA JANNIKE
hur kunde jag ens tänka den tanken, att efter idag, skulle det vara än ändring.. jag hade fel
återigen hade jag fel , igen å igen. alltid lika besviken. alltid lika jävla besviken..
när ska du fatta när ska du växa upp?
jag orkar inte med dej mer. radera, radera. snälla..om jag kunnat ändra på det som varit... om jag vetat då, vad jag vet nu, då hade livet varit klart å tydligt å sett lite bättre ut. för stunder som domma är ingenting värt någonting alls, ingenting är värt någonting alls

ÄLSKA

http://www.youtube.com/watch?v=9lzCrrTvj3o&feature=related

feeling

känner ingenting just nu, enbart tomhet och den där odrägliga känslan av oduglighet för att ajg aldrig kunnat rädda dej. men ajg har fattat det du vill inte bli räddad. då hade du hoppat på det tåget för längesen .
jag ska inte säga att jag ger upp. för det gör jag inte, alla vet det. ingen ide att jag ljuger för alla å för mej själv.
men jag lägger det på hyllan, tills han kommer tillbaka, verkar det bättre?
att denna gången blir de han som får sopa ansiktet i gruset för att få till vardagen å få till umgänge.

"Jag tänkte att det svinet kan bli renad i leran"

what can i say?

ska jag vara förvånad nu? ska jag det, allvarligt?
ska jag gråta i tre dygn i vetenskap om att jag är sviken
eller för att det hänt igen,
enda anledningen till att jag gråter är av ilska. både på dej å mej,
Hur kan du göra så? hur kan du handla som du gör?
i en månads tid har allt vart jätte bra, men vad händer? joo som alltid så strular du till det.
varför?

jag fattar inte, så fort jag tror att allt ska vara bra, så skiter det sig. Pga dig! ALLTID! om jag bara kunde radera dej från mitt liv, så enkelt det hade varit...

Krångel, krångel, krångel, vad har vi annat dej till?! enbart krångel, enbart svek, tack, tack för den!
men vet du, det värsta är inte att du gör det, det värsta är att jag är såååå JÄÄVLA dum å tror att det blir bättre, rent av bra. det är något jag lägger på mitt eget samvete, så dum jag är som alltid tror dej, så jävla dum jag är som utsätter lillkillen för det här.
han blir lidande! fattar du inte det?! fattar inte du att han lider av det du gör?! å så kommer det alltid att vara, alla dina misstag kommer alltid att påverka oliver.. det kanske är dags att bryta den trenden du kommit in i ? det kanske är dags att vakna snart. jag vet att ud är jävligt svårväckt men jag trodde att du bara rävsov just nu, men du sover fortfarnade. vakna, vakna din idiot!
jag skäms, jag måste erkänna det. jag skäms
jag skäms över dig, jag skäms över att jag har ett förflutet med dej, ett godtroget sådant, jag skäms för att jag utsätter oliver för detta, att ajg utsätter honom för dej!

Läsare, minns ni alla ggr jag skrivit om hur viktigt det är för mej att roberts(ollis pappa) å oliver har kontakt? Minns ni alla de inläggen? Dom kan jag radera nu. De ska suddas ut!

24 april 08

idag har jag å min moster vart på öppna förskolan sen gick vu utå gick i ungefär en timma. massa trevligt snack, om bebisar osv :)  K U L ! :D
sen gick jag hem å städade typ en kvart sen vaknade oliver. han såg till att jag inte fick merlugn, å var rätt grinig, vet inte varför.. i samma veva fick han mat å efterrätt, nån fruktblandning med fullkornsflingor. jag var nyfiken själv. å den va rätt god :) faktiskt :)
oliver fortsatte grina så jag testade ut i vagnen vilket inte dög. men nu somnade han precis, till min ljuuva stämma i en sång ;) haha. så nu ska jag ladda telefonen med musik :)
Peace

23 april

pluggat satana idag . har gått bra, kom ne bit på väg. hoppas att ajg är redo för provet nu.
farmor fyller år idag, så vi har precis vart där  å firat henne, jag har även hämtat den nya telefonen :D:D:D:D Göööött!:) HAHA :D
den e på laddning nu bara, tråååk.. Imorgon ska jag å min moster Linda å hennes son Emil på öppna förskolan, jag har aldrig vart där förut så det ska bli roligt. Jaa, min moster du läste inte fel, jag å hon fick barn samtidigt. Hehe :D
till mitt försvar så kan jag säga att det skiljer rätt många år mellan min mamma å linda!;)
oliver somnade precis, så nu ska jag städa upp i köket sen sätter ja mej nog vid datan å surfar runt en stund. facebook nästa!
BLI FÄRDIGLADDAD DUMTELEFON :D
Ciao

bränner mig på din hand

jag vill gå på en väg i livet, där allting är bra
men livet tar alltid andra vägar, än dom jag vill ta
du förstår , ja du säger detta. men du finns inte där
har fullt upp med ditt liv att leva, så står jag nu här

jag bränner mig på din hand, som du sa skulle dra mig upp
jag trodde inte att de fanns , någonting mer
jag ser på dej å du ler, men det är inte mej du ser
här är jag, här är jag, kan du se mig? kan du se mig?

du säger att du gör allt för mig, du går vart jag vill
du vet att jag gör det du ber om när min tid räcker till


jag bränner mig på din hand, som du sa skulle dra mig upp
jag trodde inte att de fanns , någonting mer
jag ser på dej å du ler, men det är inte mej du ser
här är jag, här är jag, kan du se mig? kan du se mig?
jag bränner mig på din hand, som du sa skulle dra mig upp
jag trodde inte att de fanns , någonting mer
jag ser på dej å du ler, men det är inte mej du ser
här är jag, här är jag, kan du se mig? kan du se mig?

23 april 08

jag gick å la mej halv nio igår, ellerjag låg i sängen då. men markus tyckte att jag skulle tjata bort några timmar på honom, vilket jag snällt gjorde;) haha.
men sen sov jag som en stock. nu på morgonen har oliver ätir 4 dl välling:S han brukar äta 2-2,5.. men ville bara ha mer å skrek.. är det farligt att ge han så mkt?? :S

kl 10 idag kommer robert å ska ta oliver i ett par timmar, så att ja ska kunna plugga. gött. :)har ätit frukost osv, men ska duscha nu!
Ciao :D

22 april 08

uuusch så trött jag är .ska försöka sova här strax. helt slut. sjukt... :( svartnat flera gånger idag, mindre skoj! säängen, men först ska oliver somna..
snart...
suck.

i eftermiddag har jag å oliver å robert vart ute å gått. trevligt faktist. gick bra, no war !:)

22 april 08

Tänkte börja om att berätta om gårdagen. pernilla kom ju på söndag kvällen å sov hos mig. vi kollade på I robot, den e rätt bra faktiskt. massa snack osv.. kul!:) på morgonen därpå skule vi till skolan. jag skulle prata med studievägledaren, å hon ville hälsa på de gamla lärarna. det var med skoj, å oliver fick vara med 40 minuter på en lektion med min syster. de var poppis!:)
vi gick hem å satt på trappan i solen i några timmar, sen blev vi meddragna ner till byn på glassstund, vi tackade väl inte nej till det! såklart!
pernillas buss till tjörn gick halv fem å det tog lite längre tid än planerat nere i byn så hon fikc låna min mammas cykel å cykla ner. jag å carro gick å hämtade den sen .det var trevligt :)
när ja kom hem så gjorde jag kycklingsallad, edwin dök upp å hjälpte till .hans kompis tobias ville äta pizza. vilket vi gjorde på charlies senare.

edwin: jag ska betala för mej å honom!
pizzabagaren: VAH?! TJejen då? ska du inte pröjsa hennes?
edwin: hehe, nee vi har kommit överens om det redan
pizzabagaren: men,, vaah?! KOLLA ÄR VA, DET KOMMER IN EN SVART KILLE, MED ETT BARN;,EN TJEJ Å EN KILLE. Å SÅ SKA HAN PRÖJSA FÖR KILLEN?!
edwin: jaaa, meeeen...... man vet ju vem man går komma till hos ;) hon kan fan betala själv ;) han är ett säkert kort :P

HAHAH, faan va ja garvade ;)
åkte hem vid 10 å sov typ. gott..
sen imorse kom ida kl 8 typ. vi åt frukost osv. tog de tlugnt, sen vid halv tio gick vi på en timmes promenad, sen satt i solen jaa på trappen så klart. matade oliver. å gick ner till byn eftersom hon skulle till komvux. så då passade jag på att gå bort till robert och bestämma om morgondagen. så imorrognblir det plugg som gäller. han kommer å hämtar olli kl 10. gött! så kan ja bli klar med allt!

OLIVERS BLOGG : http://bebisoliver.blogg.se

CIIAAAAO :D

Tankar

ärlighet är något som jag alltid uppskattat, alltid. som jag alltid begärt. är det fel av mej?; -att begära ärlighet?
jag tror att jag är det , alltid, så mycket jag kan. ärlig

svar till pysse

20 har jag å robert känt varandra 3 år. (:


pernilla (:

pernilla är här å ska sova här. gott.  behövde de inatt :D

20/4 08

Pernilal dök upp kl 1 typ. då hade jag precis matat oliver, å vi gjorde biffar, haha, köttfärs å sånt å stekte dom. jag pajade typ alla... utom en!;)
hon skulle med en buss halv tre. så kvart över 2 drog vi oss ner till byn, där vi stötte på johanfrån högstadiet, det var ju inte igår. kul!:) han berättade att han numer bor i borås med flickvännen johanna:)
sen gick jag till ica, köpta nappar å våtservetter. sen träffade jag sesse å jonathan (rätt stavning??) å dom följde med hem till mej å hon kollade på bebiskläder, å fick med sig 2 påsar . gött!! av med en del av det iaf. nånmer som är intresserad? :)
har även en amninskudde , tygblöjor (aldrig använda) och babysitter som jag vill bli av med snarast!

robert var å hämtade oliver nyss så just nu är jag barnledig,ska väl passa på att göra något nödvändigt. ska hämta olli vid skolan sen kvart över sju, sen möta pernilla i byn halv åtta. OM nu inte hon fjäskar in sig hos edwin såpass mkt att han faktiskt hämtar henne i stan. haha vi får se. pernilla ska sova här inatt iaf å imorgon ska vi till moga. jag måste prata med studievägledaren å söka gymnaiset. å hon ville hälsa på lärarna. nu ska jag göra någon nytta när oliver ändå inte är hemma :) känns så konstigt. allt är konstigt, att lämna han, att vara utan han. och att hämta honom... hmm.. man vänjer sig? eller?
Ciao :D

20/4 -08

MAHAAAAFFF :@ :/

Pernilla kom snart för fan.

20/4 -08

Idag är en rätt speciell dag... Faktiskt....

19/4 08 IMPULSIVDAG :D

galen dag :D jag ÄLSKAR galna IMPULSDAGAR.. först till marknaden i dalstorp med edwin, tobias dök upp
tobbe: men vart är ni då?
jag: ööööh,, brända mandlar? oooooch kolla efter eeen flint!! en flint!
tobbe: hahaha, okeeeeej:S

å blaa blaa. :) Olli fick en traktor tröja av edwin å en ödla av tobias. :D tacktack:D
sen hem satt på trappen en stund i DET UNDERBARA VÄDRET:D matade olli sen smsade tobias å frågade om jag hade tråkigt å ville hänga med han till borås. vilket vi gjorde. (IMPULSIVT SOM FAN :D GÖÖÖTT!!) skulle vara smakråd när han handlade kläder. sen blidde ja bjuden på fika, blidde typ laxmacka å kaffe. gööött..
hade trevligt iaf å massa djupt snack idag. jag gillar det, öppna ärliga kort! I LIKE !:) så mkt lättare. så bra med öppenhet. massa funderingar å massa klokt sagt. djupt :) skoj! jag köpte ett par skor till olli med:)

när vi kom tillbaka så lasta vi ur olli å så frågade min far om tobbe kände för att hämta madde. så ja följde med å så hämtade vi henne i uddebo,sen när ja kom hem så hade mamma å pappa grillat kyckling. de va me gott :D hm, de va nog första gången vi grillade iår :D 

18/4

Fredag idag, vilket innebär lämna oliver å sen städa. men innan det åkte vi med edwin i traktorn., fick ett jäte bra kort på dom små busarna, olli sitter i edwins knä å ser så nöjd ut så. han gillar traktorer, väl hemma igen ville han inte komma till mej, utan bara vände sig till edwin.. (DUMMA UNGE ;) )
kl halv 12 tog jag mej neråt byn, skulle lämna oliver 12. sagt å gjort :) sen gick jag till magnus, jobbade, tog väl en timme, skickade mess till robert att  jag var klar. så han mötte mej på torget, ja tog oliver å hade bestämt med frida att träffas men hon svarade inte på sms så ja gick hem å åt..
när ja kom hem svarade hon . så ja åt, matade oliver å gick ner til lbyn igen, men innan dess så hittade ja ett reklamblad i åpostålådan.. på en vagn, ringde mamma. å bad henne snällt att köpa med den fin fina vagnen.. vilket hon gjorde. TACKTACK MAMMA!
så gick jag till banken för att ta ut pengar till mamma sen :) sen gick jag på MAMMAFIKAN :D det var RIKTIGT (!!!) trevligt faktist :D Härligt med fler unga mammor å prata med.. om allt ifrån graviditete, förlossning, fördommar, pappor och det gamla livet. ! skit skoj! det gör vi om :D

sen gick jag hem å kollade på vagnen eftersom jag bara sett den på bild. jag blkev riktigt nöjd :) älskar den :D
skön var den å köra med, riktigt go att svänga med. vi tog en tripp till grannen å jag lekte i en timme med deras ett åring, sååå sööööt :D hår ner till axlarna,, NAAAW :D
image112image113
image111


Svar till anonym !:)

Anonym :
Vore kul om du kunde skriva hur allt var när du blev gravid, om det var planerat/oplanerat, hur det gick till när du berättade för pojkvän/familj och hur du kände samt hur de reagerade :)

Hejsan, ja det gör jag sågärna så!:) Oliver var inte planerad, vore konstigt att planera barn tillsammans med en kille som man inte bor ihop med? eller? ;)
jag hade redan från befruktningsstadiet å två veckor frazmmåt väldigt ont i äggstockar å livmoder, å jag fattade att jag var gravid. men ville inte inse det.. jag var på läkarstationen å skolsköterskan jätte ofta, varje dag. gick inte till skolan .låg hemma tyckte synd om mej själv typ ;) mådde illa, hade jätte ont. stundvis hade jag så ont att jag var tvungen att lägga mej ner! de tog alla möjliga prover på läkarstatiionen, men inget.. (för tidigt för att ge utslag på graviditetstesten) så en eftermiddag sa pappa: Hoppa in i bilen så åker vi till sjukan i Skene istället !
sagt och gjort, det gjorde vi.
läkaren jag fick träffa den dagen på akutmottagningen var en gammal läkare med en massa långt skägg och jag kände mej inte alls väl till mods. han tog blod å kisseprov. men inget...
ropade in mej igen och sa: du kan ringa KK-kliniken imorgon å  boka en tid där för undersökning
Jag: aaha ,men då kommer jag få ha ont i 3-4 veckor till utan att veta vad det är
han: jaa , minst  4 veckor..
jag: meeh..
han: de anses inte som akut det är därför!
jag: okej , då säger jag såhär , ta ett graviditetstest..!
han: okej, gå ut i gen så ropar vi in den

jag gick ut till väntrummet igen, där pappa väntade.. efter en halvtimme ropade han in mej igen, jag minns inte vad jag tänkte då. jag visste ju.. visste att jag var gravid.. kunde känna det gro där inne, kände det!

Han: jaa sätt dej på stolen där
då fattade jag direkt , nu får jag det bevisat... satte mej
han: jaa du är gravid.
jag: jag måste bara hämta min pappa, så då sprang jag ut i väntrummet och hämtade min pappa å läkaren berättade för min pappa hur det låg till.. sen sa han: okeej , nu är det akut , du får en tid på KK imorgon.

vi åkte hem igen, på väg hemringde pappa till mamma , å berättade. jag minns att vi inte pratade så mkt på vägen hem,, jag tänkte bara på hur jag skulle berätta att jag inte ville göra abort. innan vi hoppade in i bilen så spydde jag. på parkeringen där utanför akutmottagningen i Skene.

vi kom hem , men sa att vi skulle avvakta att prata om det. innan vi visste mer.. nästa morgon så åkte jag in till KK.. mamma var med mej hela tiden, dom sa att det var tidigigt i graviditeten, ca vecka 4-5 men det visade inget på ultralud. så jag var i vecka 4 då. jag fick en tid på samma klinik dagen därpå. då hade jag med en kompis,som moralstöd. och läkaren berättade att fostret växte som det skulle.. jag visste hela tiden, att jag inte ville göra abort. det var först när alla accepterade som jag började tvivla på mej själv..
samma kväll var jag å pappan (robert heter han) ute å gick med min syster å dåvarande hund.han visste inget ännu. vi hade vart tillsammans i nästan två år när jag blev gravid. han frågade om dom visste vad de var för fel än å jag svarade : neeej.. sen ångrade jag mej å sa; nej för fan robert, jaa jag är gravid.
han: shit. allvarligt?
jag: jaa allvarligt..
han: hahaha.
hans reaktion var att skratta, egengligen så tror jag , att han blev livrädd. de åkte förbi en bil, jag vet att robert av adrenalinkicken skrek till bilen: JAG SKA BLI PAPPA!

då verkade han glad. jag trodde på honom.. dagarna efter  det var de värsta i mitt liv. bland de värsta iaf. massa prat med mamma å pappa . robert å hans mamma var uppe hos oss också. och pratade.. försökte övertala mej, till att avbryta graviditeten. robert var aldrig närvarande då, om man sa hans namn högt under mötena så hoppade han högt, som att han precis blivit väckt. 
det enda jag minns att robert sa var svaret på frågan "om barnet är sjukt då?": det är ändå lika mycket mitt barn..
efter de orden så trodde jag, att vi skulle ta oss igenom det tillsammans. det gjorde vi aldrig....
så jag å pappan är inte tillsammans längre. men har en rätt bra relation, som tur är. vi har stått varann jävligt nära å han var den som en gång räddade mej ur en svår depression. plus det faktum att vi har barn ihop. klart han alltid kommer vara speciell för mej!

abort del 2 . {tonåring och förälder?} ångest

efter beslutet om att fullfölja graviditen kommer de tankar man inte förr tänkte ; Kommer jag att klara av det här?
Är detta menat för mej? Hjälp mej, någon...
Tror inte att det är någon ung mamma som inte någon gång under graviditeten vaknat upp mitt i natten, kallsvettig, och livrädd, livrädd för framtiden.
Man väntar in vecka 12. NU kan folk inte tjata på en längre.. väntar in vecka 18! Absolutinget tjat, magen börjar synas och efter vecka 18 krävs socialstyrelsens tillåtelse till abort, och de e endast vid fara för moder eller barn de genomförs.. inget som tjatar mer? man bara hoppas.
hoppas på att aldrig mer få höra de där orden ; Gör abort du förstör ditt liv.
Vecka 12. man slipper illamåendet,man slipper den värsta tröttheten, skönt! men detta byts ut av rädslan för framtiden, vad ska jag göra nu?

Jag minns samma dag som jag gick över i vecka 12. NU äntligen, kunde jag bli lämnad ifred. Efter ikväll är det försent. Efter ikväll har jag stått fast vid mitt val och inte svikit löftet till det lilla livet därinne. Först känner man enbart lättnad och glädje (jaa tro det eller ej, men även om man inte har planerat barnet så kommer det med lycka). Lättnad, glädje och ett stort och högtidigt lugn...
Men på natten kommer plötsligt ångesten över det oundvikliga ; vad har jag gjort? vad har jag ställt till med?
Helt oförberett, tvivlan hade jag inte känt på länge. Minns ; visste inte om jag drömde eller  vaknade ändå. Det är mörkt i rummet, bara ljuset från gatlyktan talar om att världen fortfarande existerar. Hjärtat slår så hårt att jag kunde höra det själv. Vad är det jag givit mig in på ?! Jag kommer aldrig att klara det , Kommer aldrig att kunna gå någonstans, inte vara med kompisar , kommer bara drunkna i kolikvrål och bajsblöjor. Kommer sitta där med ett litet barn å inte fatta ett skvatt. Tonårsföräldrar?! är det inte såna som skakar ihjäl sina barn i ren desperation?!
Det är iaf vad folk säger, hur förtvivlad å desperat är man inte då, om man kan skaka ihjäl sin bebis så att armarna bara hänger ut med sidorna, tills den hänger där slapp å död mellan sina händer?!
ÅNGEST
Ångesten slingergriper med sina kalla långa armar, och drar åt så hårt, JAG FÅR INGEN LUFT.
vad har jag gjort?! Hur kan jag vara så galen?!
och nu kan jag inte ångra mej länge, nu är det försent, nu väntar en förlossning, obegriplig smärta, något enormt ska tränga ut ur min kropp och ta över mitt liv!! VAD HAR JAG GJORT?!
Kan inte ligga kvar i sängen, vacklar upp tar ett glas vatten går på toaletten, som av ren vana,
vattenglaset, kramar det så hårt att det kan spricka, snart , snart kanske det gör det .sväljer...
Försöker dämpa ångestvrålet innifrån. inget händer...
Glaset krossas mot väggen , det är bra nu, nu är det bra. skärvorna är ångestdämpande, vrålet innifrån hörs inte så mkt längre.. bara lite svagt, som en viskning.
en ny tanke kommer in; du måste tro på dej själv!
jaa, det klart jag måste göra det! går tillbaka till sängen.. just nu, är allt bra!


Mammafika :D

Mammafika imorgon :D yes yes yes .
K U L :D


17/4 08

har duschat å ätit å allt de där, bara väntar på att tiden ska gå så att ja kan ta mej ner till läkarstationen med oliver.
jag är inte så oroligfaktist, tror inte att det är någon fara :)
ida, kommer du sen eller hur sa du/bestämde vi? :S haha.

16/4 -08

ja blev kidnappad på bio. haha :) såg 10000 (HETTE DEN SÅ?) den va bra, faktist :) haha! :)

godnatt Sverige! :D


16/4 -08

ont i huvudet jag gick nu, när ja slappnade av. kasnke beror på solningen, vad vet jag :)

jag fick G på engelskan!!! IN YOUR FACE !! MOHAHAH, tack för all hjälp jag fått ! :D
Oliver är bättre nu, vart hos pappsen idag..två timamr , som vanligt. de gick bra,
jag köpte hårfärg idag med så änligen ska ja bli av med detta fula blondaktiga:P HAHA. ljust är det iaf.
så detta vart min dag. vakna, ut å gå, grejja, farmor, ida,kristofer en snabbis, byn,lämna oliver, sola,komvux, köpa banangrejj, köpahårfärg, hem, laga mat, å nu här:) hehe. får se vad som händer lite senare, inget skulle jag gissa på. edwin kankse kommer å säger hej? vi får se. :)


16/4 -08

igår kollad evi på bankok hilton, jaa filmen med nicole kidman. den va faktist bra. rörande. bra, men lite förutsägbar.. tänk att sånt  faktisikt händer!
var nära till tårar när hon tjejkompisen å brorsan ska skjutas :(

igår kväll tänkte j agå på en promenix när oliver somnat. han somande. å vid 21 skulle aj klä på mej. då börjar han grina å grina. å så höll han på i några timmar.. samma sak i morse, grin grin grin. men efter lite välling å en timme sova . så var han lugn. jag tog feber vid 6 tiden på honom å den visade 36.4. gott ingen feber. så kl 9-10 va vi ute å gick. va hundra år sedan känns de som.. :) haha.

nu blir de te å ta de lite lugnt innan olli vaknar igen, ska hämta en dator med.. typ närsomhelst. ring då!:)

SKÄMS

Oliver har faktist namnsdag idag!!!
vem grattar honom?! :P Haha, bara farmorn, moster cissi, å tant ida å henns "vän" cleas ;) haha.. tack!;)


2  min senare: och moster madde nu med...

godmorgon

gårdagen var trevlig, först kristofer en stund, sen ida pida hela dagen, sen kom edwin å hämtade plånboken som han glömt hemma hos oss å lämnade en hel hög med filmer. haha, 3 påsar. jag klarar mej nog idag ja.:P Haha

måste plocka iordning på mitt rum, igen! usch så det ser ut. jag å oliver har inte de bästa sinnet för ordning, haha. ("jag och oliver")

nu ska jag springa ner till tvätten!:)
Btw, olvier har fortfrande feber, men inte så mkt . å han ser mkt piggare ut . ögonen rinner inte idag. gött det. så nu blir det nog inte ´doktor.. skööönt! :) han orkade till å med leka å dansa lite med mej innan ;) de e skoj :D
Haha !
Ciao

Pottan

haha, fick precis världens chock, jag skulle spola ut pottan eftersom den bara står å samlar damm än så länge. å när jag gjorde det, så började den spela. HAHA, är det meningen att ungen ska bli livärdd när han sitter där å gör sina behov?! Hahahaha

ida <3 SKRATTGARANTI!!!

Ida har vart här idag, hade svinkul, skulle baka pizza..

Ida: jag tycker inte att du ska ha så stora skink bitar
Jag nyper mej i röven å säger: Vad fan sa du?! STORA SKINKBITAR?!

När vi ska lägga på ingredienserna på pizzadegen
Jag: Pizzaface, en gång såg jag en kille som såg ut som den här pizzan
Jag lägger på purjolöken och säger: nej förresten, såhär såg han ut! 

Ida: Jag tror inte att normala vänner har så kul som vi, vi har ovanligt kul
Jag: Ja...
Ida: jag har iallafall inte såhär kul med någon av mina andra vänner
Jag: inte jag heller, eller.. förresten, jag har ju inga andra vänner

Ida: vi måste ta kort på pizzan
Jag: ja å med bakerskorna med. Oliver ta kort på oss! Ta då Oliver! Efterblivna unge!

Ida å jag planerar vad vi ska ha på pizzan:
Jag: Majs, jallapeno, lök, plommon??

Jannike: Ida, vet du vad jag tycker? sista kvarten varje gång vi ses så borde vi skriva ner allt roligt vi har sagt under hela dagen och sen lägga ut på bdb, folk kommer ju garva ihjäl sig åt oss!!
15 min senare
Ida: vi är nog inte så roliga som vi tror. :S

Jannike läser på pizzarecept:
Jannike:
anjovis, oliver. Oliver ska vi ha dej på pizzan?!

Ida tar purjolök å stoppar i munnen och bjuder jannike
Jag: smakar precis som gräslök
Ida: jaa...
Jag: FAST MYCKET STARKARE!
sen slogs vi om vattenkranen!

Ida har föreberett sitt bröllopstal
Jag vill tacka min mamma å min pappa för att dom födde mej, och för att dom uppfostrat mej till den underbara människa jag är idag
jag vill även tacka min pappa för att han betalat alla plastikoperationer, så att jag kan vara såhär snygg
SKÅL FÖR MEJ!

Jag: SKIT NER DEJ!
Ida: TA DEJ  I RUMPHÅLET!
Jag: SUG PÅ FINGRET SEN!

jannike om idas hus: Vi alla bryr oss om dej, jag gör det. å alla i det där fula gula huset gör det!
Ida genom tårar: Vad sa du Jannike?! :'P
Jag: Öööh, de gula huset?























14 april 08

oliver är fortfarande inte frisk jobbigt. missar massa roliga saker. men det är bara å stå ut:) får bli väl :)
har iaf fåttt hem suppar som ja kan ge oliver, skönt. flytande alvedon var ju typ omöjligt. han har ätit mer hittils idag än han gjorde på hela dagen igår. känns skönt att se han så, känner mig lugnare nu..!

13 april

oliver har feber å är hjätte förkyld. 38.5 har han. så de blir inge borås idag.. får vara hemma med lillkillen så han får vila. stackarn.
sen måste ja ha tag på papparobert med, vill inte ta ut oliver idag. så han får komma hit på sina timmar idag!
kollat på quasimodod nu på morgonen, älskar den filmen!!!
nu måste ja städa :(

12 april

dagen började med upptäckten av att oliver va ännu mer förlyld än igår, ingen simhall idag:( ville så gärna dit idag.
jaja, edwin hämtade oss här i svenljunga, å vi begav oss mot länghem, mkt snack. mkt snack! jag gillar det! verkligen! så skönt att kunna prata om allt, till å med jätte djupa seriösa saker, det är rätt sjukt. men jag gillar det som sagt, helt raka kort. Det är jag helt enkelt ! behöver såna här dagar, prata av sig om allt , få lite nya tankar å ideer. så skönt !
tack allt å alla för idag!:) haft det helt jääätte bra :D kommer sova gott inatt!:)

imorgon blir de borås, å caroli med faster, förhoppningsvis ska jag övningsköra med. antar att det beror lite på hur väderleken ser ut.. var god mot mej!:) haha :D

11/4

Du som tror på karma, och kallar dig lärd
Borde veta att i nästa liv blir du ingenting värd
stanken av ångest..

men i dina ögon, blir jag aldrig värd något, i dina ögon kommer jag alltid vara boven, förlåt, förlåt för att du är så stolt å inte ser.
jag tänkte att det svinet, kan bli renat i leran.. Men du tänkte att jag skulle bli det, att jag skulle bli renad i lera.
ååååh


11/4

imorse kom aldrig ida som vi bestämt eftersom hon missade bussen, men hon kommer snart ist.. började dagen bra. upptäckte att jag kan messa igen, nu är jag med igen världen! ;) haha,
kädde mig osv, sen ringde carina (olivers farmor) å jag skulle lämna olli där en stund för att gå ner till magnus, gött :) sen när jag hämtade olli igen, så fick jag mat, tacos, gott gott..! farmödrar är med bra , inte sant? :)

faaast fastrar är käärlek <3 :D

jag vill med bli faster:D Allbiiiiiin ;) hahahaha

Oliver e jätte förkyld å har rinnig näsa :( as tråkigt.. :( lkite gnällig å äter inte så bra, men det blir nog bättre imorn, hoppasjag!
snart dyker ida pida upp.. så nu ska ja stänga ner datan :) ciaoo

fotografen

har precis kommit hem fårn byn, vart nere å kollat på korten som vi tog förra veckan. dom kom igår, men herrrobert skulle väl dödat mej om jag kollade på dom utan honom ;) HAHA :) väldigt fina var dom iaf. man vill ju ha allihopa :(
blev så glad när jag såg korten, för verkligen ALLA var bra, värsting kamera å sötaste ungen, kan de bli bättre?

igår kväll fick vi chocken allan här hemma, dörren öppnades å edwin skriker: MADDE JAG KOM KL HALV 8 :D:D:D Med värsta leendet. haha, vi alla asgarvade, för vi alla VET att erdin aldrig håller tiden.! dom skulle ut å gå iaf, så jag å olli följde med, det var trevligt faktist! Så efter värsta cirkuset i bilen och sång för yasse som fyllde 17 (grattis guumms!!!) så kom vi iväg till grimstop där min farfar äger ett ställe med massa skog. det var roligt, vi 3 är ganska smarta faktist! haha, på allvar!:) många djupa funderingar å många bra ord. vi har alltid skoj skoj :)

gårdagen hade gått bra också förresten, oliver hade varit snäll mot pappan å farmorn hela dagen, så jag behövde inte skämmas de minsta när de lämnade tillbaka honom!
igår kväll var en väldigt speciell kväll faktist, hela dagen var speciell..
carina kommer å hämtar oliver, jag åker till komvux, de går åt h-lvete, går å solar, går hem, pluggar, pluggar, albin kommer hem, jag å farmor täntke gå å fika men det började snöa så det sket sig, går ner till byn med systeryster, träffar jimmy å markus å följer med hem till dom, sen patrik, sen träffa mia,sen blev upphämtat av carina å robert, åker hem, badar oliver, sätter mig vid datan, edwin kommer in, sen skogspromenaden, sen hem, äta, topmodel, datan, sova....

go dag:)

oliver har börjat gnälla jätte mycket på nätterna, vet inte om det är vällingen eller om han drömmer, ska ge han liite mindre välling ikväll. å hoppas på att de hjälper. 2 nätter(eller är det 3??) i rad har han vaknat vid 2 tiden å gråter.
:( uuusch

mitt liv i bilder: http://oliversmamma91.bilddagboken.se

this is my dream, this i what i'm born to do

vissa dagar är bättre än andra, vissa dagar är inte alls bra. vissa dagar är fullda av ångest och skräck över mina misslyckanden, skräck,ångest över att misslyckas.
jag är sådan, försöker alltid de allt positivt, ibland är det svårt. att skriva blir ofta mitt sätt att lugna mina sinnen.
att bli sviken av de som står en närmast, av de man älskar, hur kan det bryta ner en så som det gör?
jag hatar det faktum att det påverkar mitt humör. hur den faktan påverkar min vardag. då har jag ingen makt, ingen makt över sinnena, bara känslan av oduglighet.
Bland de värsta känslorna i världen, oduglighet....

hatar det faktum om vad som är förstört för mig, hur mycket det som varit påverkat mig, påverkar min vardag, påverkar mitt jag.

vissa dagar är det bara så, att verkligheten kommer ifatt en, verkligheten kommer ifatt mej nu, kommer ifatt mej just nu, vissa dagar vill man inte ens gå ur sängen, sviken, sviken, sviken. kan du höra hur orden ekar ?!
Hur ska jag kunna förlåta det som hänt, hur ska jag ens kunna förlåta mej själv?

Kommentarer..9 April

För er som inte vet det så komenterar man texterna/inläggen genom att klick på där det står "något på hjärtat ?"
sen fattar ni hur man gör! ;)

idag är jag barneldig hela dagen, så jag har vart på komvus men det gick inge bra, å engelskan hade inte heller gått bra. måste göra om båda. jag fattar inte, när jag är hemma då fattar jag.men så fort jagsätter min fot på komvus så glömmer jag allt och låser mej, skiiiit. nu ska jag plugga som en gris! Hejhej


Spark i röven på svenska systemet

Innan idag när vi skulle till BVC så träffade vi på en tjej, hon var med på våra "krismöten" när jag blev gravid för lite mer än ett år sedan,
hennes ord; nu när jag ser honom så fattar jag att du inte tog bort honom.'
När folk som sa till mej att göra abort ser oliver idag och säger; "vad fin han är" eller "vilken tur att du behöll honom" så vet jag inte alls hur jag ska reagera.

Det är så gott, det gör så gott i mej, att folk kan inse att jag valde det rätta. om jag kunde beskriva med ord hur mycket det känns, det gör ont å gott på samma gång. jag minns orden; "du åste göra abort" "klart att du inte kan behålla barnet" "du kommer få de skit jobbigt och tänk om du ångrar dej"
å idag när de ser mej med oliver så låter det oftast annorlunda, han är värd livet, mitt barn, är värt , å var alltid värd livet. Som jag gav honom, som jag aldrig tog ifrån honom. Smaka på orden ; han är värd livet.

I dom lägena när folk säger till mej att mitt val var rätt, så sparkar jag på hela svenska sjukvården som endast råder till abort! Det känns som att man sparkar i röven på hela svenska systemet.
På sjukan igår blev jag sugen på att gå upp till KK-kliniken, för att visa min son. Visa upp honom så att dom får se, på livet som blev skapat, på livet dom tyckte va självklart att ta bort. på livet dom ville utrota.
"se på mig, se på min son, se på oss. vi lever, vi klarar oss, här är han, han som ni inte ville veta av"

Mitt barn, mitt liv. vårat liv. det är lika mkt ett barn lika mkt ett liv även om mamman råkar vara tonåring. men folk tar för givet att man ska göra abort! varför?! varför är de barnen värda mindre än andra?!
kan ni som rådde till abort tänka er det? ni rådde mej att ta bort Oliver, hade det vart bra då? hade mitt liv vart bra då? om jag inte haft Oliver?! den stora frågan är väl egentligen, ni som rådde till abort ; hade erat liv varit bättre?! Hade ni känt er nöjdare om jag gjort abort?!

tänk om jag gjort det alla sa till mej , tänk om jag gjort abort?! tänk om jag den gången på KK faktist hade gått ut till receptionen för att boka tiden för abort som dom sa till mej , hur hade livet sett ut idag? jag kan inte fatta det. SVENSKA SJUKVÅRD?! SLUTA ATT ENDAST RÅDA TONÅRINGAR TILL ABORT, det finns en annan möjlighet.. jag hoppas av hela mitt hjärta, att en dag, kommer det inte se ut så. en dag kommer sjukvårdarna att säga ; "gå hem, fundera på hur du vill göra, här är numret till denna kliniken om du bestämmer dej för abort och här är numret till barnmorskan om du bestämmer dej för att fullfölja graviditeten"
Jag önskar att jag fått höra de orden, istället för ; okej, du är gravid, gå ut till receptionen och boka en tid för abort, så är detta överstökat sen!

 till alla tonårsföräldrar, var stolta! var stolta för att ni gav erat/era barn livet. dom är värda det, DET är vi som föräldrar, skyldiga våra barn!

och tjejen som jag stötte på idag, kom ihåg dina ord! kom ihåg det du sa idag ; nu förstår jag varför du valde att behålla honom.
visst, tack för orden, men tänk dej för nästa gång du råder en tonåring till abort! kom ihåg att tillåmed du ändrade dej efter att ha sett honom, sett mitt barn, som du en gång tyckte inte hade rätten att födas.

tankar

idag fick jag frågan: Hur mycket älskar du ditt liv?

jag funderade en stund, smakade på orden, hur mycket älskar du ditt liv? Hmm, hur mycket älskar JAG mitt liv?!
Efter en stund svarade jag; Se här, se på mina ärr, se på mina armar, se på mina ben. Så mycket älskar jag mitt liv!
svaret jag fick: öööh vaaah?!
Jag; Ja, såhär mycket älskar jag mitt liv, hade jag inte sett ut såhär idag, levt på erfarenheten jag gör, så hade jag antagligen gett upp för längesen, men jag lever på erfarenheten om en bättre vardag, lever på erfarenheten att livet är värt att leva. Lever, för att jag vaknat å sett, jag älskar mitt liv så mycket att jag tog till självskadebeteende för att överleva. Det låter kanske jätte konstigt, men det konstigaste är att det är sant, om jag tog till vapen för att överleva, då måste jag väl älska mitt liv?
Vet inte om svaret var bra, men det var mitt svar, och jag hade svarat samma sak om jag fått frågan igen. Jag har aldrig varit destruktiv för att dö, bara för att överleva. det är den viktigaste erfarenheten i mitt liv!

8 april

idag vaknade jag av Idas ljusa stämma, HEEJ IIIDA :D som kommer å ska låna kläder av mej, eftersom hon måste se respektabel (som ajg alltid säger) ut :D haha, klart att min garderob blir offer:D som alltid, som alltid:D jag snodde iaf hennes mussetröja, haha, skyll de själv. jag å oliver SKA matcha idag

var med ida i skolan en snabbis ,sen följde henne ner till byn. måste ner å betala telefonräkningen idag. GLÖM INTE DET JANNIKE!!! sen blir de bvc. läkarundersökning, rutinkontroll. ska bli skoj. träffa per... alltid underbart.. grr. ååååh.:@

ikväll ska jag plugga röven av mej, för imorgon är jag antagligen barnledig hela dagen, eftersom papparobert ska till sin mormor, å vill gärna ha med oliver. då ska jag ta en heldag på komvux, hoppas på att kunna göra matteprovet. (igen) å bli godkänd denna gången. nu ska jag ringa föräkringskassan och sen matte-göran!
men först... bajsblöjbyte...skojskoj!
ibland slipper man iaf;) de e ju skönt :) fast ärligt talat, olivers bajs är inte äckligt!:P hahah, jag tycker inte det, det är ju inte mysigt kanske. men inte äckligt :P :D

7 april 08

usch va hemskt de kändes att skriva de datumet :O shit :O tinde går så fort :( hmm, ja hinner inte med. :)
idag har ajg å oliver å kristofer vart med min farmor å farfar inne i stan, jag skulle byta byxorna ja köpte igår så, å ja fick abstinens å var tvungen att ha svarta solglasögon :$(A) JAA LIKADANA SOM DOM BRUNA JA KÖPTE IGÅR.. ja jag har problem. fan:D
fick även en foundation av farmor, hon tyckte väl att jag var finnig elelrnått å behvöde det :P HAHA :) nejdå :) tacktack farmorn :D
OCH NEJ KRISTOFER :D MIN FARMOR TJATAR INTE ALLS MKT :D
vart ute typ hela dagen, älskar det !:) idag upptäckte jag även att olivers gröt typ var slut,
så ja skulle köpa ny sån, de blev banan-päron smak. de lät väl godare än äpple-päron? eller?

andra tanden.. :)

Olivers andra tand sprack upp inatt, han grinade rätt mkt vid 2 tiden. men somnade om igen när jag gett han nappen ett par gånger!
han är så snäll så:)
imorse kom jag å pappas arbetskompis ulf fram till att de inte finns barn som är snällare än andra, bara griniga. men som ulf sa; de innebär väl inte att dom är elaka?:P
haha, jagfår nog sluta att säga att oliver är snäll, nöjd, är ett bättre ord!!:P

EgoBilder



5 april 08

Haft fullt upp hela dagen, älskar det livet! ( : när man inte ens behöver fundera på vad tiden ska gå ut på.
först träffa pernilla, sen skulle edwin åka till min syster, så ja åkte med. åker till ida, åker hem, är med oliver en stund, äter, natta oliver, ut å gå. edwin kommer å hämtar syrran, färga håret

nu här.
ingen ledig stund, men jag ÄLSKAR det . sällskap hela tiden. skratt hela tiden! :) underbart :D

tack ALLA för idag! :D

Ett halvår

GRATTIS OLIVER PÅ HALVÅRSDAGEN! :)
fatta att det är ett halvårsen lillkillen kom till världen.
ett halvårsen jag pratade bort dagen med frida, ett halvårsen jag satt nervös så in i helvete i bilen på väg in till förlossningen!

DEN tanken är sjuk :D

Ida<3

Hur ska man med ord förklara vad en person betyder för en?
Du stöttar mig när jag faller, du bär mig när jag inte orkar.
Du leder mig igenom känslan, du guidar mig till en bättre väg.
Du drar mig upp från havets botten.
Jag ska för evigt, i varje dag av ditt liv, försöka återglädja dig,
för all den hjälp, all den kärlek du givit mig.
När du lämnade rummet idag, då tog du  min styrkan med dig.
För i de mörkaste nätter, och i de svåraste stunder,
så är det ditt ansikte, din hand, jag ser när jag sakta reser mig upp.
Du bär mig igenom orkanen.
Hur ska jag med ord kunna tacka dig?
Tacka dig för att du är styrkan i mig?
För dig kanske detta bara är tomma ord.
För mig är du tråden som håller mig vid liv.
Jag gråter inombords, av glädje, när jag ser hur mycket du gör för mig.
Jag känner armar som håller mig, jag känner att det är någon som bär mig.
Jag behöver inte ens se efter.
Jag vet att det är du.

// Ida Ekman


Tack Ida, om du visste vad orden betyder. Jag vill alltid finnas för dej, det är min tur nu, jag värdesätter din vänskap så högt. Ingen är bättre än dej gumman, du vet det .
Jag tror på dej! Och det gör jag fullhjärtat, det gör jag med kärlek!
Du är bland det bästa i mitt liv! Fortsätt med det!

citat

"Tack jannike för att du behöll oliver"
"Det var det bästa du någonsin har gjort"

:')

TACK för att du kunde säga de orden, de är guld värt, verkligen!
Jag tänkt tillbaka, tänkte på alla gånger jag undrat hur livet sett ut om jag inte haft Oliver, men detta fick mig att tänka; jag vill inte veta.


Dagen har vart riktigt bra, jag är sjukt trött, men sjukt bra dag.


tänder:)

Olivers första tand bröt ut igår:)
han va lite halv gnällig en stund i förrgår, men ingen fara alls. då var tanden på G. jag har en oförskämt snäll bebis:P skäms nästan
Mamma älskar dej :D

se tillbaka

när ja ser tillbaka på mitt liv, så är det svårt att fatta att vissa saker hände mej. det var faktist jag. är det kroppens sätt att skydda sig? att förtränga, vill inte förtränga, jag vill minnas allt, vill minnas känslorna, bara för att kunna motverka dom.
varför gör kroppen så, varför gör hjärnan så? förtränger hur det varit. är det för att överleva?

jag vill inte förtränga! om 5 år , vill jag minnas första tiden med oliver, fast den var ett helvete. vill minnas de bra likså de dåliga stunderna, vill inte förtränga.. vill minnas, allt:)

Panikångest del2

Du vaknar upp och inser att du befinner dig 143 meter under vattenytan, mitt i en ocean. Det är 3000 meter ned till botten, det är kolsvart och du trycks ihop av ett enormt vattentryck. Du har varken skyddsdräkt eller syrgas. Du vet inte och kan inte se vilka faror som finns runt dig. Du vet inte åt vilket håll ytan är, och även om du visste det skulle du inte hinna ta dig upp innan du dör av syrebrist eller att blodet i dina ådror börjar koka. Du har kanske en minut kvar att leva och i en liten eka uppe på den stormiga ytan finns dina tre barn. Du kommer att dö och dina barn kommer att dö en plågsam skräckfylld död.

Och det finns ingenting du kan göra åt det.


Kan du tänka dig in i den situationen så vet du hur panikångest känns.

Du står i en hiss, redan innan dörrarna går upp känner du rädsla för att bli fast därinne, därinne i hissen. går in, trycker på knappen som ska ta dej upp 5 våningar. Dörrarna stängs, en våning, två. Vad nù? Hissen stannar. Plötsligt känns det som att någon sitter några rum bort å ser på dej genom en kamera, ser på en tv-skärm hur du blir nervös över situationen, personen som sitter i en datastol av klädd i mörkt skinn, trycker på en knapp. Taket sänks ner, en meter, en å en halv. du kan inte längre stå rakt. Nästa knapp. Höger väggen förflyttar sig en halvmeter åt ditt håll. Nästa knapp. Vänster väggen likaså. Du vet inte längre vart du ska ta vägen, utan lägger dej i fosterställning, panik, ren panik. Vart ska jag ta vägen? Personen i datastolen i skinn, ler, hånler, hånflinar åt din svaghet. "Du är svag, svag,svag,svag" Personen skrattar, någonstans inser du. Du och personen i stolen hör ihop. Är det du själv i ett annat jag som sitter där och misshandlar dej själv på det här sättet?!

jag minns, första gången jag stod i en hiss, första gången jag klarade av att åka i en hiss. å jag tog inte hissen för att jag var tvungen, jag ville, jag ville klara av det. jag gjorde det, med nöd å näppe, men jag klarade det. gick in i hissen, såg till att inte vara ensam, inte det minsta ensam, någon jag litade på stod vid min sida. Nära, håll mig, håll mig hårt. jag förmådde mig inte trycka på hissen som skulle ta mej en våning ner, utan såg en främmande hand hårt trycka in knappen. Hissen ryckte till, "håll mig håll mig" "jag kan inte stå ensam"
å det gjorde jag inte, jag stod inte ensam, jag blev buren, där i hissen, blev jag buren, ja bokstavligt!!
hissen stannade, dörrarna gick upp. "va? ska vi av?" avstigning. Leende,jag,jag hade klarat av det. Jag hade inte fallit ihop i en skakande hög. Jag stod, och nu stod jag ensam, jag bars inte längre. Såg på hissen när den fortsatte ner till nästa våning.

Minns även första gången jag tog i en kniv igen efter det som hände;
"behöver du hjälp med något?"
"jaa, du kan få skära grönskerna"
Sväljer, sväljer hårt, vet du inte?! fattar du inte?! jag kommer inte klara av det. ser på lådan som innehåller knivar.
aldrig
Jag kan inte, det går inte, lämnar rummet med tung nerhängande huvud.. ångrar mig.. jag måste! jag måste klara av det. jag kan klara av det, eller..? kan jag?
går med bestämda kliv tillbaka till lådan, den där hemska lådan, som innehåller det som skärmmer mig mest.
öppnar den, väljer ut en, en av de jag ska ta tag i.. den! den blir bra! tar på den, men ryggar  tillbaka,handen gör inte som jag vill. vill klara att ta i den, men det känns som att den ger mig elektriska stötar, känns som att den hugger mig som en orm..
fast besluten, enveten så in i helvete, jag ska, även om jag inte kan använda den, så ska jag snudda vid den. tar kniven lägger upp den på diskbänken, å plötsligt blir jag helt slut, som ett slag i ansiktet.
"jag orkar inte mer" går därifrån, stolt över mitt framsteg, besviken över nederlaget.
innan jag hinner ner för trappan som då ledde till mitt rum, skriker jag: Såg du?! Jag klarade det! Jag tog i den! utan att skära mej, utan att ens vilja skära mej! Såg du?!


abort? del 1

jag tänkte att jag skulle skriva ner lite tankar som kom till mej när jag blev gravid. hur det var , hur jag beslutade mej osv.

En abort verkade som en självklarhet för de flesta i min omgivning, inte för mej. det bodde en mycket mycket liten människa där inne, en människa med hjärta som du och jag, en människa med ett alldeles unikt DNA, precis som du och jag. en liten människa helt beroende av mitt beslut, en vars liv och död jag hade i mina händer.ett barn... inte bara ett barn.. mitt barn! vårat barn!
frågan för mej var inte om jag ville skaffa barn när jag var 16, jag HADE REDAN skaffat ett barn, det var bara ofött, men det fanns, redan då, i vecka 4, när jag plussade för första gången. jag hade redan skaffat ett barn, NU handlade det om: vem vill jag vara?
jag visste inte, inte från början, jag visste inte vem jag ville vara. men jag visste vem jag INTE ville vara, ville inte vara någon som dödat mitt barn.. Det är inget som går över, när mina föräldrar blir gamla, när jag är gift å kanske har 3 barn, så skulle jag fortfarande vara en som en gång dödat sitt barn.

Hur kan ett sådant val vara självklart? bara för att man råkade vara 15? Leva resten av sitt liv, 70, kanske 80 år till, med vetenskapen: Jag har dödat mitt barn. Man är en mask på en metkrok, alla nafsar efter en, ibland får någon tag i en och drar, man vrider sig hit å dit, men kommer inte loss, enda sättet att komma loss är att låta sig ätas upp. dra upp mej, dra mej från vattnet

Ibland kunde jag få för mej, att mitt barn låg därinne, lyssnade, kände, lyssnade till mina tankar, hörde mina ord, kände vad jag kände, såg vad jag såg. Idag VET jag, det var så.. den lilla varelsen, kände allt som jag kände, sniff sniff.. Lilla barn därinne, kan du känna lukten av ångest?! sniff sniff, "bry dej inte om mej, din mamma, jag blir bra"

jag minns första dagarna efter plussandet.. när man duschade, kroppen var helt främmande, händerna registerar förändring. "är mina bröst svullna?" Den var min, men ändå så främmande, och inte bara min, en hyresgäst, en till är beroende av min kropp, på något sätt blev man helt plötsligt meningsfull, ens kropp är plötsligt meningsfull. man finns till för något; att bära ett barn in i livet. går ut från duschen, en titt i spegeln.
Blir man annorlunda, när man blir mamma?? mamma jannike......
så absurt, ler mot spegelbilden.. mamma? mamma jannike...

mycket snack om solidaritet, de kvällarna, de hemska kvällarna... Solidaritet med kvinnorna, solidaritet med rätten till abort. Som om jag skulle förråda hela kvinnosläktet genom att inte välja att ta bort just mitt barn.Som om det vore min skyldighet att föregå med gott exempel.
"detta ingreppet" FINA ORD! väldigt fina ord, ingrepp... men svaga, att döda någon är ett rätt kraftigt "ingrepp" inte sant?
så många gånger, som man försiktigt lade handen på magen, "förlåt mig lilla du, förlåt mej"
"Det är inget barn, det syns inte ens!" "JO det gör det, du kan ju hänga med å kolla på det, när de skrapat ut det på operationsbordet, ni kan ju stå där å gotta er åt dödsryckningarna.."
avsky i blicken. där fick du. 

stolt

idag stötte jag ihop med pyskologen jag hade på BUP å min tid där, känsla. och känsla när jag gick fram till henne

jag:Heej
Hon: DEJ känner jag igen
jag: jaa .. ;)
hon: hehe
jag sträckte fram handen, "Jannike", log, "Persson" ler igen, "från svenljunga, jag var här för typ  3 årsen"
hon: just det ja, det är du, men guud vad du har förändrats
jag: hehe, jaa
hon: jag hade aldrig känt igen dej. vad gör du nu? hur har allt gått? nyfiken jag blir
jag ler ännu större, "ja är faktist mammaledig just nu, sen ett halvår tillbaka"
Hon: nemen, är det sant? oj, jag har tänkt det, har tänkt på att de skulle vara så. gud vad roligt, hur går det då?
jag: jätte bra, han är så snäll så, en liten oliver är det
Hon: ja tänk.. vad mycket man får tillbaka, gud vad roligt det var att se dej!! :) 
jag: jaa, jag var verkligen bara tvungen att hälsa


det kändes så bra! att få se henne i ögonen, och känna hur hela kroppen ler. känna att: detta är jag, SE på mej, Se på mej idag, Se vad jag har blivit. jag var vekrligen glad över att jag gjorde det när ja gick därifrån, jag hälsade på henne, jag pratade med henne, jag visade upp mej. visade upp vad jag åstadkommit. å jag är sååå stolt :) detta är mitt liv , detta är mitt jag.. 
detta blev jag.

det var verkligen en häftig känsla, å att få visa att jag har mognat, jag är vuxan nu, jag är inte längre tjejen med skärsår som skrek å skällde å gormade, jag är jag, jag är lugn, jag är en helt annan människa än vad jag var då! jag såg på henne, å för första gången så såg jag på henne med lika mycket respekt tillbaka, såg på henne, å visste att hon gillade det hon såg. jag satt inte där, svartklädd för att inte synas, stora kläder för att inte visa det man då tyckte var något att skämmas över. kroppen, hade inte MP3 i örat och jag bet  inte pånaglarna, jag log! jag log åt henne!
Å detta MÅSTE jag bara berätta, jag störde mej inte ens LIIIITE på hennes hår, hennes jävla hår! som alltid la sig så fult, jag störde mig inte alls på det idag.
jag visade att idag är jag en ung kvinna, som står för det jag gått igenom, jag mår bra, detta är jag

UNDERBART :D

ÄÄÄNTLIGEEEEN

fungerar blogg igen, har vart nerstäng i två dagar, man får ju panik på detta. men nu så:D glad nu igen:D

RSS 2.0